Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εσωτερική... γέφυρα στήνει το ΚΙΝ. ΑΛΛ.

Κάλεσμα από στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ υπέρ της διεύρυνσης του κινήματος

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Εσωτερική... γέφυρα στήνει το ΚΙΝ. ΑΛΛ.

 • A-
 • A+
Εν μέσω αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα περί... διεύρυνσης και προοδευτικού χώρου, εβδομήντα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής απευθύνουν κάλεσμα για την ενίσχυση και τη διεύρυνση του κινήματος.

Τα στελέχη της Κ.Ε., στο κείμενό τους, χαρακτηρίζουν την ενίσχυση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως τη «μοναδική εγγύηση για να βγούμε από την κρίση με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και με κοινωνική δικαιοσύνη».

Ενόψει του συνεδρίου, οι υπογράφοντες, καλούν πολιτικές δυνάμεις και στελέχη όλου του προοδευτικού φάσματος, εντός και εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε συσπείρωση και κοινή πορεία.

Αναλυτικά:

Το επερχόμενο συνέδριο ενοποίησης των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής σε ενιαίο πολιτικό φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, αποτελεί ένα νέο, σημαντικό βήμα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την ενίσχυση της δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης της χώρας. Το εγχείρημα μας δεν περιορίζεται στα όρια του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της απερχόμενης ΚΕ που δεν ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ συμμετέχουμε στο Κίνημα Αλλαγής, συμβάλλοντας με την ενεργό παρουσία μας στην επίτευξη του κεντρικού στόχου που έχει τεθεί από το ιδρυτικό του συνέδριο για τη συσπείρωση όσο γίνεται ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, που εμπνέονται από τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς του προοδευτικού κέντρου. Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό πολιτικό φορέα, γεγονός που επιβεβαιώνεται εξάλλου, κάθε μέρα και περισσότερο με την αυξανόμενη συμμετοχή πολιτών. 

Στην πορεία προς τις επερχόμενες πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις γίνεται φανερό ότι το κλίμα της ακραίας πόλωσης και διχασμού θα ενισχυθεί και από τις δύο πλευρές του επιχειρούμενου δικομματισμού, οι οποίες προσδοκούν να αποκομίσουν σημαντικά εκλογικά οφέλη, αναλαμβάνοντας να καθορίσουν κατ’ αποκλειστικότητα το μέλλον της χώρας, ενώ το υπονομεύουν με τις διχαστικές και συντηρητικές επιλογές τους. 

Η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, στις συνθήκες αυτές, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να βγούμε από την κρίση με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και με κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει την πολιτική σταθερότητα, εκφράζει την εθνική υπευθυνότητα, προωθεί τις μεγάλες και αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. 

Γιατί το Κίνημα Αλλαγής προτείνει τη συνεννόηση και τη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων, που μπορούν να συμβάλλουν σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Ο δρόμος προς το συνέδριο, αλλά και το ίδιο το συνέδριο, θα αποτελέσουν μεγάλη ευκαιρία για τη διεύρυνση του Κινήματος Αλλαγής με το βλέμμα στραμμένο σταθερά μπροστά, απευθυνόμενο και σε δυνάμεις που ενώ κατανοούν την αναγκαιότητα μιας μεγάλης και ισχυρής Κεντροαριστεράς, κρατούν ακόμα αποστάσεις διατηρώντας επιφυλάξεις.

Οι υπογράφοντες καλούμε, εν όψει του συνεδρίου, τις πολιτικές δυνάμεις και τα στελέχη όλου του προοδευτικού φάσματος, εντός και εκτός του Κινήματος Αλλαγής, σε συσπείρωση και κοινή πορεία που θα αναδείξει ξανά την προοδευτική παράταξη σε καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για μια νέα ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη.


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 

 1. Αβραμίδης Δημήτρης
 2. Αλατάς Λεωνίδας
 3. Αμοιρίδης Γιάννης 
 4. Αναστασίου Φωτεινή 
 5. Αναστόπουλος Τάκης 
 6. Αντωνόπουλος Λευτέρης 
 7. Βασιλείου Θανάσης 
 8. Βελεγράκης Μανώλης 
 9. Βλάχος Παναγιώτης 
 10. Γιάνναρος Γεώργιος 
 11. Γρύλλης Αναστάσιος 
 12. Δαρσινός Αναστάσιος
 13. Διακουλάκης Νίκος 
 14. Ευδοκιμίδης Γιάννης 
 15. Ζαβάκου Ίλια 
 16. Ζαφειριάδη Ιφιγένεια 
 17. Θάνος Βλαδίμηρος 
 18. Θάνος Νίκου 
 19. Ιωακειμίδης Παναγιώτης 
 20. Καγκελάρη Ματίνα 
 21. Καλδής Παναγιώτης 
 22. Καραθανάσης Νικόλαος 
 23. Καρατέγος Κώστας 
 24. Καρκατσούλης Παναγιώτης
 25. Καστανάκης Θεόδωρος
 26. Κατσέλος Σωτήρης 
 27. Κομματάς Κώστας 
 28. Κουτσούνη Σούλα 
 29. Μανδαράκης Βασίλης 
 30. Μαργαρίτης Θεόδωρος 
 31. Μαυραγάνης Θεόδωρος 
 32. Μέγας Χρήστος 
 33. Μεϊμάρογλου Γιάννης 
 34. Μοχιανάκης Κώστας 
 35. Μπαλλας Ευθύμιος 
 36. Μπήλιος Νικόλαος 
 37. Μπουλμπασάκος Γιώργος 
 38. Μπουρνόβα Ευγενία 
 39. Μωρού Ισμήνη 
 40. Νταντάνης Χάρης 
 41. Ντέλκος Θανάσης 
 42. Οικονομίδης Δημήτρης 
 43. Πάγκαλου Έφη 
 44. Παναγιωτοπούλου Μαργαρίτα 
 45. Πανδής Κώστας 
 46. Παπαγιάννης Χρήστος
 47. Παπαϊωάνου Αντώνης 
 48. Παπαχελά Νέλλη 
 49. Παυλίδης Κώστας
 50. Πολύμερος Χρήστος 
 51. Ρίσβας Γρηγόρης 
 52. Ρόκας Κωνσταντίνος 
 53. Ρούβαλης Άγγελος 
 54. Σαμπατακάκης Παναγιώτης 
 55. Σιακαντάρης Γιώργος 
 56. Σολταρίδης Συμεών 
 57. Σταγκουράκης Αλέξανδρος 
 58. Στάμου Δημήτρης 
 59. Σταμπόλης Γιάννης 
 60. Στεφοπούλου Έφη
 61. Στρατηγάκη Μαρία 
 62. Σχορετσανίτης Νίκος 
 63. Τζιας Παύλος
 64. Τούντας Γιάννης 
 65. Τσαγκαράκη Ελένη 
 66. Τσάρτας Πάρις 
 67. Τσιτήλου Σόνια 
 68. Χαϊνάς Κώστας 
 69. Χάλαρης Μιχάλης
 70. Χριστόπουλος Γιώργος
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπέρ προοδευτικών συγκλίσεων
Δηλώσεις και ζυμώσεις για κοινά ψηφοδέλτια Αριστεράς - Κεντροαριστεράς στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα οποία θα αντιπαρατεθούν με υποψηφίους της Δεξιάς, παρά την κατηγορηματικά αρνητική στάση της ηγεσίας της...
Στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπέρ προοδευτικών συγκλίσεων
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στοίχημα για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. οι κάλπες σε περιφέρειες και δήμους
Ιδιαίτερα σημαντική -για λόγους ουσίας και γοήτρου- κρίνεται η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι τα ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες παραμένουν ισχυρά ● Ποιοι θεωρούνται...
Στοίχημα για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. οι κάλπες σε περιφέρειες και δήμους
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η Φώφη ξεσπάθωσε κατά του Κυριάκου
Απογοητευμένη από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και τα αρνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ● Πώς κατανέμονται οι νέοι ρόλοι και οι...
Η Φώφη ξεσπάθωσε κατά του Κυριάκου
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μετεκλογικές δονήσεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Αντιμέτωπη με τις πρώτες μετεκλογικές αναταράξεις βρίσκεται η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τη στιγμή που σήμερα συνεδριάζουν το Πολιτικό Συμβούλιο (16.00 - Χαριλάου Τρικούπη) και αύριο η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου...
Μετεκλογικές δονήσεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας