• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.8°C / 15.8°C
  2 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.1°C / 13.0°C
  0 BF
  64%
 • Πάτρα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 13.7°C / 15.0°C
  6 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.2°C / 9.9°C
  2 BF
  62%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.3°C
  3 BF
  62%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.2°C / 12.3°C
  2 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.4°C / 6.2°C
  1 BF
  75%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 16.6°C
  3 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 18.7°C
  4 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.9°C / 14.9°C
  3 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 18.5°C
  6 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 14.6°C
  5 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  5 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  9°C 8.9°C / 11.5°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 11.7°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.8°C / 19.8°C
  2 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.7°C / 15.9°C
  2 BF
  58%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 8.8°C / 11.6°C
  3 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.2°C / 13.1°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.8°C / 4.8°C
  2 BF
  81%

ΤΕΙ Κρήτης: «Ενίσχυση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων»

 • A-
 • A+
Την ενίσχυση του υφιστάμενου τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, ζητάει η Σύγκλητος, με φόντο την «πανεπιστημιοποίηση» του ιδρύματος.

Όπως τονίζεται, Το τμήμα είναι ένα από τα παλαιότερα και πολυπληθέστερα τμήματα, με βάση τον αριθμό εγγεγραμμένων και εισακτέων φοιτητών, του ΤΕΙ Κρήτης και προσφέρει εισαγωγική κατεύθυνση στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, στο πλαίσιο της οποίας έχει θεσμοθετηθεί το ερευνητικό «Εργαστήριο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας».

Σύμφωνα με τη Σύγκλητο, το τμήμα λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και υποστηρίζει σπουδές στο γνωστικό αντικείμενο του Τουρισμού. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι θα ήταν περισσότερο σκόπιμη και χρήσιμη η ενίσχυση ενός ήδη υφιστάμενου, επιτυχημένου και δυναμικού τμήματος, παρά η δημιουργία ενός καινούριου από μηδενική σχεδόν βάση.

Όπως αναφέρει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κρήτη σε σχετική ανακοίνωση, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς ενώ παραθέτει τους λόγους για τους οποίους το τμήμα είναι πετυχημένο και δεν χρειάζεται η δημιουργία νέου:

 • Συνεργάζεται συστηματικά με τριτοβάθμια ιδρύματα του εξωτερικού (Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο), ενώ μέλη ΔΕΠ του Τμήματος έχουν επιβλέψει και επιβλέπουν μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες σε μεταπτυχιακά προγράμματα διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων και συμμετέχουν σε επιτροπές αξιολόγησης διδακτορικών διατριβών. Συνεχίζοντας αυτή τη προσπάθεια, μέσα στο 2018 ολοκληρώθηκε η υπογραφή συνεργασίας του τμήματος με πανεπιστήμιο της Κίνας, που μεταξύ άλλων προβλέπει ανταλλαγή εκπαιδευτικού προσωπικού και εκπαίδευση Κινέζων φοιτητών πάνω σε τουριστικά αντικείμενα στο Ηράκλειο.
 • Προσφέρει από το 2016 διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «MBA για μηχανικούς» με μεγάλη επιτυχία.
 • Προσφέρει από το 2018 το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Κρήτη (Μεταπτυχιακό Προγράμμα Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού», με επίσημη αναγνώριση απο το Υπουργείο Παιδέιας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ: 1767/τ. Β΄/17-05-2018).
 • Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Ηρακλείου έχει εκπονήσει μελέτη για τη δημιουργία της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου, ενώ μέλος ΔΕΠ του τμήματος είναι μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου. Παράλληλα, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος έχουν αναπτυξει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα απο συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια με κριτές, δημοσίευση πρωτότυπων εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, τη συγγραφή βιβλίων και εγχειριδίων πάνω στο τουρισμό κ.α.
 • Στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης έχει αναλάβει την εκπόνηση Μελέτης Τουριστικής Ζήτησης και Προφίλ Επισκεπτών της Ανατολικής Κρήτης.
 • Έχει υλοποιήσει ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη, ενώ έχει εγκριθεί χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος "Ερευνώ-Καινοτομώ- Δημιουργώ" για την υλοποίηση προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού.
 • Υλοποιεί τα τελευταία χρόνια και κάθε χρόνο μαζί με τη Google το σεμινάριο Grow Greek Tourism On line.
 • Συνεργάζεται με τη Google με σκοπό την υλοποίηση νέου σεμιναρίου για τα ψηφιακά εργαλεία στο marketing και τις εφαρμογές του στον τουρισμό.
 • Δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση της διασύνδεσης του Τμήματος με την αγορά εργασίας στο χώρο του τουρισμού:
 1. Σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης έχει διοργανώσει «Ημέρα Καριέρας» για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του Τμήματος με μεγάλη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων,
 2. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα Τουρισμού με τις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις
 3. Εδώ και πολλά χρόνια βοηθά στη στελέχωση των τοπικών επιχειρήσεων του ευρύτερου τουριστικού τομέα, μέσα από τον θεσμό της πρακτικής άσκησης (περίπου 100 φοιτητές-τριες μας τη τελευταία πενταετία).
 • Αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών τόσο για φορείς όσο και για επιχειρήσεις στα πλαίσια του θεσμοθετημένου ερευνητικού «Εργαστηρίου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας».
 • Πρόκειται να υλοποιήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 21 πρόγραμμα διετούς κύκλου σπουδών στο αντικείμενο της «Οργάνωσης και Διοίκησης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων», ανταποκρινόμενο στην ανάγκη κατάρτισης στελεχών στον συγκεκριμένο τομέα.
 • Πάνω από όλα όμως προσφέρει ένα σύγχρονο επίπεδο σπουδών στον τομέα Διοίκησης των Επιχειρήσεων που απαντά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, μέσα από ένα πρόσφατα επικαιροποιημένο πρόγραμμα σπουδών.
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το ΤΕΙ Κρήτης μετεξελίσσεται σε σύγχρονο πανεπιστήμιο
Με διαφορετικές ταχύτητες εισέρχεται στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής προς τον ενιαίο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ. Στην Κρήτη, το ΤΕΙ βάζει πρόσω ολοταχώς για να...
Το ΤΕΙ Κρήτης μετεξελίσσεται σε σύγχρονο πανεπιστήμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γίνεται Πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Κρήτης
Ενα τρίτο Πανεπιστήμιο αναμένεται να αποκτήσει σε λίγο καιρό η Κρήτη καθώς η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας ενέκρινε ομόφωνα τη μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε πανεπιστημιακή μονάδα. Η απόφαση ελήφθη...
Γίνεται Πανεπιστήμιο το ΤΕΙ Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Η Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών του νέου Πανεπιστημίου
Την Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών και των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου της Κρήτης, παρουσίασε ο πρύτανης του ΤΕΙ Νίκος Κατσαράκης, σε σχετική συνέντευξη τύπου. Το νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα προέλθει από...
Κρήτη: Η Ακαδημαϊκή οργάνωση των σχολών του νέου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην τελική ευθεία η πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης
Την πλήρη πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, βάσει των ακαδημαϊκών κριτηρίων που είχαν εκ των προτέρων τεθεί, αναμένεται να εισηγηθεί στο πόρισμά της η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας. Το...
Στην τελική ευθεία η πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η θέση του ΚΚΕ για την «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ Κρήτης
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε πανεπιστήμιο, τονίζοντας ότι η αλλαγή αυτή δεν λύνει τα πάγια προβλήματα του ιδρύματος, με την ελλειπή χρηματοδότηση...
Η θέση του ΚΚΕ για την «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας