Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα στελέχη στη δίωξη ναρκωτικών του Λιμενικού

eurokinissi

Νέα στελέχη στη δίωξη ναρκωτικών του Λιμενικού

  • A-
  • A+
Πτυχία αποφοίτησης από το Σχολείο Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος απονεμήθηκαν την Παρασκευή, σε 28 στελέχη του Σώματος, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού.

Τα 28 στελέχη πρόκειται να στελεχώσουν τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Βόλου, Μυτιλήνης και Κέρκυρας, καθώς και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού.

Τα στελέχη του Λιμενικού παρέλαβαν τα πτυχία τους κατά τη διάρκεια τελετής που έγινε στο υπουργείο στην οποία παραβρέθηκαν επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, οι υπαρχηγοί Θεόδωρος Κλιάρης και Αθανάσιος Ντούνης, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχιος Νικόπουλος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος.

Η εκπαίδευση των στελεχών του Λιμενικού που αποτελούν την 6η εκπαιδευτική σειρά του συγκεκριμένου Σχολείου, πραγματοποιήθηκε από 04/02/2019 έως 22/02/2019 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και τη συμμετοχή ομιλητών από αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και του εφέτη ανακριτή αρμόδιου για την τρομοκρατία.

«Το Λιμενικό Σώμα, ιδίως τα τελευταία χρόνια, σε αυτή την προσπάθεια, έχει συμβάλει τα μέγιστα» τόνισε ο Ν.Σαντορινιός και πρόσθεσε πως οι επιτυχίες που έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο αλλά και όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές, είναι επιτυχίες που χαίρουν της εκτίμησης όλης της κοινωνίας, της πολιτείας αλλά φυσικά και της κυβέρνησης. «Μην ξεχνάμε ότι πριν από ένα χρόνο κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας  ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις σημαντικές επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος ενάντια στην δίωξη του εγκλήματος» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στα 28 στελέχη του Λιμενικού τους είπε: «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η εκπαίδευσή σας ήταν τέτοια, που σας έχει εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο απέναντι στο έγκλημα, συνεργαζόμενοι αποτελεσματικά τόσο με τις αστυνομικές όσο και τις εισαγγελικές αρχές».

Ο αρχηγός του Λιμενικού αναφέρθηκε στον αγώνα για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, όπως είναι η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και οι λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες που απορρέουν από αυτές, τον οποίο χαρακτήρισε επίπονο, διαρκή και σκληρό, ο οποίος όπως είπε απαιτεί αφοσίωση, θυσίες, αλλά και περίσσεια θάρρους.

«Είναι γεγονός ότι, αν μέχρι σήμερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία όποτε χρειάστηκε να δράσουν, αυτό οφείλεται στην εκπαίδευσή τους και στο ομαδικό τους πνεύμα. Και είμαι απόλυτα βέβαιος πως αυτό πρόκειται να συνεχιστεί και στο μέλλον» συμπλήρωσε.

Η αποφοίτηση των στελεχών και η επιστροφή τους στις υπηρεσίες όπου ανήκουν, σηματοδοτεί την αναβάθμιση σημαντικών Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος σε Πειραιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Βόλο, επισήμανε και υποστήριξε ότι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της ενίσχυσης των Περιφερειακών Ομάδων και των Γραφείων Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών με νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, μας δίνει την δυνατότητα να ισχυριστούμε πως κάνουμε βήματα καθοριστικής σημασίας, με στόχο νέες επιτυχίες, ακόμα μεγαλύτερες, στον τομέα της πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξι νέοι συνοδοί-χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 πήραν τα πτυχία τους
Πτυχία σε έξι νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 (ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών) του Λιμενικού Σώματος μετά την ολοκλήρωση του σχολείου βασικής εκπαίδευσης που έγινε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου...
Εξι νέοι συνοδοί-χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 πήραν τα πτυχία τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ικανοποίηση για τη διαδικασία αντιρρύπανσης αλλά και ανησυχίες
«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Σαλαμίνα μόνη της. Θα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον θα παραδοθεί στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν το ναυάγιο» διαβεβαίωσε την δήμαρχο της Σαλαμίνας αλλά και...
Ικανοποίηση για τη διαδικασία αντιρρύπανσης αλλά και ανησυχίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εγκαίνια για τη μονάδα αφαλάτωσης στη Νίσυρο
Τη νέα Μονάδα Αφαλάτωσης στο νησί της Νισύρου, που υλοποιήθηκε με επιδότηση της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.
Εγκαίνια για τη μονάδα αφαλάτωσης στη Νίσυρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαγωνισμοί για επιλογή και κατάταξη στο Λιμενικό
Με αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, προχωρούν οι διαγωνισμοί για επιλογή και κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, οι οποίοι έχουν ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Διαγωνισμοί για επιλογή και κατάταξη στο Λιμενικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανανεώθηκε η σύμβαση για τον βρεφονηπιακό σταθμό του Λιμενικού στο Κερατσίνι
Υπογράφτηκε η ανανέωση της σύμβασης, μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για την παραχώρηση του χώρου στον οποίο λειτουργεί ο Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός για τα...
Ανανεώθηκε η σύμβαση για τον βρεφονηπιακό σταθμό του Λιμενικού στο Κερατσίνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών
Στη σύλληψη ενός 31χρονου και ενός 35χρονου από τη Συρία, προχώρησαν, το βράδυ της Τετάρτης, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με την κατηγορία της...
Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας