Υλικά που θα χρειαστούμε
- 1 κιλό κεράσια Βοδενών
- 700 γραμμ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Φοράμε γάντια και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια με φουρκέτα (τσιμπιδάκι μαλλιών), πάνω από την κατσαρόλα που θα τα βράσουμε. Τα πατάμε με τα δάχτυλα να λιώσουν ελαφρά. Κάνουμε στρώσεις από κεράσια και ζάχαρη στην κατσαρόλα.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα ξαφρίζουμε.
Την ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μετά από 30-35 λεπτά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όπως είναι καυτή, τα κλείνουμε σφιχτά και τα αναποδογυρίζουμε.
Όταν κρυώσουν τα φυλάμε σε δροσερό, σκιερό μέρος.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας