Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1/4 φλιτζανιού λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κουταλιά πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 δαφνόφυλλο
- 300 γραμμ. ζυμαρικά
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό και τυρί τριμμένο
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ροδίζουμε το κοτόπουλο, περίπου 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο.
Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και βάζουμε τον πελτέ. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα.
Σε πυρέξ ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά. Προσθέτουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει 2 δάχτυλα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε 15-20 λεπτά, ελέγχουμε τα υγρά κι αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό. Μοιράζουμε το κοτόπουλο πάνω στα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 περίπου λεπτά.
Το βγάζουμε το πασπαλίζουμε με τυρί και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας