Υλικά που θα χρειαστούμε:
4 αυγά
250 γραμμ. ζάχαρη
230 γραμμ. αραβοσιτέλαιο
120 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
500 γραμμ. φύλλο κρούστας
για το σιρόπι:
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου και απλώνουμε τα φύλλα σε 2 ταψιά, αφράτα, να παίρνουν αέρα. Τα αφήνουμε αρκετές ώρες, καλύτερα και από την προηγούμενη μέρα που θα φτιάξουμε το γλυκό, να στεγνώσουν τελείως. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 7-8 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την πορτοκαλόπιτα εκτός από το φύλλο κρούστας και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Θρυμματίζουμε τα φύλλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια, για να βραχούν καλά και να μη σχηματιστούν χοντρά σημεία. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα η πίτα μας. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Τρώγεται εξίσου καλά και παγωμένη από το ψυγείο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας