Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 πακέτο μακαρόνια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές λάδι
200 γραμμ. ντοματίνια
200 γραμμ. φέτα, μαλακή
μερικά φύλλα βασιλικό
3 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό σε κρέμα
τυρί τριμμένο, για το σερβίρισμα
για τα λαχανικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 κολοκύθι
2 χρωματιστές πιπεριές
4 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι με μέλι
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με το λάδι και το βαλσαμικό ξίδι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 15-20 λεπτά να μαλακώσουν. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα ψητά λαχανικά, τη φέτα κομμένη σε κύβους, τον βασιλικό και το βαλσαμικό ξίδι. Σκεπάζουμε με καπάκι, αφήνουμε 5 λεπτά να δέσουν τα αρώματα και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας