Υλικά που θα χρειαστούμε
10-12 πιπεριές Φλωρίνης ή ό,τι πιπεριές μάς αρέσουν
150 γραμμ. γκούντα
50 γραμμ. κεφαλοτύρι
150 γραμμ. κασέρι
6 φέτες ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 αυγά
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις αλατίζουμε λίγο. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, τα αυγά, την πιπεριά, την κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τις πιπεριές. Τις γεμίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μισή ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το φαγητό. Τις αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν, τις πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας