Αθήνα, 22°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
23.5° 20.4°
3 BF
44%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
17.3° 14.8°
2 BF
77%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.6° 18.8°
4 BF
46%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
2 BF
45%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
58%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
22.8° 22.8°
2 BF
40%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
23.8° 21.1°
5 BF
38%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
21°C
21.5° 19.9°
1 BF
36%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
75%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
52%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
4 BF
77%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.7° 17.7°
2 BF
71%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
9 BF
38%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
20.5° 18.8°
3 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 15.3°
2 BF
79%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
100%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
62%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
ryzokroketes
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Ρυζοκροκέτες

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα
100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
● Για τη γέμιση:
150 γραμμ. ψαχνό βρασμένου κοτόπουλου
3 κουταλιές μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι, κάρι
● Για το πανάρισμα:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
λάδι για το τηγάνι

Σε μπολ βάζουμε το ρύζι και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε «ψιλομαδήσει», προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κάρι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε στην παλάμη μας 1 κουταλιά από το μείγμα ρυζιού και το πιέζουμε να πλατύνει. Τοποθετούμε στη μέση ένα κοφτό κουταλάκι από το μείγμα κοτόπουλου. Το κλείνουμε με το ρύζι και το πλάθουμε σε μπάλα. Τα τοποθετούμε σε 2-3 δίσκους και τα βάζουμε τουλάχιστον για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Σε τρία πιάτα βάζουμε στο πρώτο τα 2 αυγά χτυπημένα, στο δεύτερο τη φρυγανιά με την παρμεζάνα ανακατεμένα και στο τρίτο το αλεύρι. Τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος τα ρολάρουμε στη φρυγανιά. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε 4-5 ρυζοκροκέτες, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και τα γυρίζουμε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά. Τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δυναμώνοντας κάθε φορά τη φωτιά πριν ρίξουμε τις κροκέτες στο λάδι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ρυζοκροκέτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας