Υλικά που θα χρειαστούμε
200 γραμμ. κουβερτούρα
200 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
250 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ
1 ζαχαρούχο γάλα
75 γραμμ. βούτυρο
5 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές κακάο
● Για το «τύλιγμα»:
κακάο, τρούφα, καρύδα, σουσάμι
Ψήνουμε τα αμύγδαλα 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Οταν κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα κομμένη κομματάκια σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα αμύγδαλα και το κακάο. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε στο κακάο, την καρύδα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε και τα βάζουμε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας