Υλικά που θα χρειαστούμε:
500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνι
● Για τη σάλτσα:
4-5 ντομάτες τριμμένες
4-5 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά πελτέ
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και το στύβουμε. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, 1/2 φλιτζάνι νερό και τα υπόλοιπα υλικά.Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ρύζι.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας