Αθήνα, 10°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
11.5° 7.8°
3 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
8.7° 5.2°
0 BF
83%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
12°C
13.2° 11.0°
2 BF
82%
Ιωάννινα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
5°C
4.9° 4.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
5°C
4.9° 4.9°
2 BF
93%
Βέροια
Ασθενείς βροχοπτώσεις
7°C
7.1° 4.6°
0 BF
88%
Κοζάνη
Ασθενείς βροχοπτώσεις
2°C
3.4° 0.9°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
8°C
7.9° 7.9°
2 BF
96%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
12.7° 11.5°
2 BF
90%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
9.3° 7.9°
0 BF
80%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
13°C
13.4° 12.8°
2 BF
65%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
9.0° 9.0°
2 BF
60%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
4 BF
89%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
6°C
6.2° 5.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
8°C
8.8° 7.5°
1 BF
88%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.8°
3 BF
84%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
8°C
10.3° 7.7°
2 BF
85%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
8°C
8.3° 4.3°
3 BF
82%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
5.3° 4.7°
1 BF
89%
Καστοριά
Ασθενείς βροχοπτώσεις
1°C
1.3° 1.3°
1 BF
93%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
panakota
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Πανακότα

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 

1 λίτρο κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. φρέσκο γάλα
5 φύλλα ζελατίνας
70 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
2 λουβιά βανίλιας

 

Μαλακώνουμε τις ζελατίνες στο γάλα. Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί μαζί με τη ζάχαρη, το ρούμι και τις βανίλιες (που τις σκίζουμε και βάζουμε τους σπόρους). Προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν διπλασιαστεί σε όγκο και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το γάλα όπου μούλιασαν οι ζελατίνες. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρές φόρμες και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 10 ώρες. Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι της αρεσκείας μας.

Μοσχαράκι με λαχανικά

1 κιλό μοσχάρι (χτένι)
4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
2 πατάτες σε μεγάλους κύβους
3 καρότα σε ροδέλες
½ κιλό μανιτάρια
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε σε γάστρα με το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Προσθέτουμε το κρασί, στο οποίο έχουμε διαλύσει το μέλι με τη μουστάρδα, τις πατάτες, τα καρότα και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς, περίπου 1 με 1½ ώρα. Ελέγχουμε τα λαχανικά και τα υγρά (αν χρειάζεται, προσθέτουμε ζεστό νερό). Λίγο πριν το βγάλουμε, μπορούμε να ανοίξουμε τη γάστρα και να το γκριλάρουμε για να πάρει ωραίο χρώμα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πανακότα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας