Υλικά που θα χρειαστούμε:
2-3 μελιτζάνες φλάσκες
3 ντομάτες
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
5 αυγά
150 γραμμ. μοτσαρέλα
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και κόβουμε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις απλώνουμε σε πυρίμαχο ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι, να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Τρίβουμε τις ντομάτες, τις ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σκορπίζουμε πάνω στις ντομάτες. Περιχύνουμε το λάδι και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε περίπου 45-50 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τριμμένη μοτσαρέλα. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και έπειτα από 10 λεπτά τον σβήνουμε. Αφήνουμε το φαγητό μέσα μέχρι να πήξουν τα αυγά. Το σερβίρουμε όταν έχει σχεδόν κρυώσει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας