Υλικά που θα χρειαστούμε:
350 γραμμ. πένες
15-20 λιαστές ντομάτες σε λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
350 γραμμ. πένες
15-20 λιαστές ντομάτες σε λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
+ 50 γραμμ. για το σερβίρισμα
2 κουταλιές κάππαρη
2 κουταλιές ελιές σε φετάκια
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Βάζουμε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν και τα χτυπάμε να γίνουν λεία κρέμα.
Τη μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα 100 γραμμ. παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και 2-3 κουταλιές από το βραστό νερό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κάππαρη, τις ελιές, την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας