Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 500 γραμμ. φύλλο κρούστας
- 700 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 4-5 κουταλιές λάδι
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 200 γραμμ. φέτα
- 2 αυγά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- λάδι για τα φύλλα
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει και ρίχνουμε το καρότο. Σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο νερό, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βράζουμε για 4-5 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας ένα ένα με πινέλο. Απλώνουμε τη γέμιση, γυρίζουμε επάνω της τα φύλλα που εξέχουν. Στρώνουμε λαδώνοντας και τα υπόλοιπα φύλλα. Στρίβουμε τις άκρες γύρω γύρω, ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας