Υλικά που θα χρειαστούμε:
150 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι μπέικιν
250 γραμμ. ζάχαρη
150 γραμμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
200 γραμμ. βούτυρο
3 αυγά
1 λεμόνι [ξύσμα και χυμό]
2 κουταλιές αμύγδαλα φιλέ
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, τη σκόνη αμύγδαλα, τη μαρέγκα και στο τέλος τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα. Μοιράζουμε το μίγμα σε θήκες για μάφιν, που μέσα έχουμε βάλει θήκες χάρτινες. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας