Υλικά που θα χρειαστούμε:
150 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι μπέικιν
250 γραμμ. ζάχαρη
150 γραμμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
200 γραμμ. βούτυρο
3 αυγά
1 λεμόνι [ξύσμα και χυμό]
2 κουταλιές αμύγδαλα φιλέ
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, τη σκόνη αμύγδαλα, τη μαρέγκα και στο τέλος τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα. Μοιράζουμε το μίγμα σε θήκες για μάφιν, που μέσα έχουμε βάλει θήκες χάρτινες. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά.