Υλικά που θα χρειαστούμε:
700 γραμμ. πράσα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 κύβο λαχανικών
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 λεμόνι, χυμό + ξύσμα
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σε 1-2 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένη πριν σερβίρουμε.