• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 24.0°C
  4 BF
  41%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.3°C / 23.2°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 26.5°C
  1 BF
  38%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.9°C / 23.3°C
  1 BF
  24%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  33%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.1°C / 21.0°C
  2 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.3°C / 19.2°C
  2 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 23.5°C
  2 BF
  30%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.2°C / 24.9°C
  4 BF
  46%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 21.8°C
  4 BF
  49%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.6°C / 22.8°C
  6 BF
  46%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.7°C / 17.9°C
  1 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  4 BF
  50%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 19.5°C / 22.9°C
  2 BF
  35%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 21.2°C / 21.6°C
  3 BF
  55%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 24.3°C
  4 BF
  40%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 19.7°C / 23.8°C
  3 BF
  37%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 21.3°C
  3 BF
  49%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 21.7°C
  3 BF
  55%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  2 BF
  44%

Ναταλία Νικολαΐδη: Η υπόσχεση του Ζέφυρου, Εκδόσεις: Εν Πλω, Προλογίζει: Χρήστος Σ. Ζερεφός

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ελπίδα ανήκει στα παιδιά

 • A-
 • A+
Το μυθιστόρημα της Ναταλίας Νικολαΐδη είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στα περιβαλλοντικά θέματα.

Η πριγκίπισσα Νίνα και η Αλεξ είναι συμμαθήτριες στη Σχολή Σαιν Τζων. Κάποια στιγμή συναντιούνται στην παραλία του μικρού βασιλείου του Ζέφυρου. Η τυχαία αυτή συνάντηση είναι η αρχή μιας ζεστής φιλίας. Μαζί θα ζήσουν μια μοναδική περιπέτεια που θα τις βοηθήσει να ανακαλύψουν τη δύναμη της αλληλεγγύης!

Τα δυο κορίτσια θα ανακαλύψουν ένα γυναικείο πορτρέτο σε ένα παλάτι. Είναι το πορτρέτο μιας προγόνου – που συμβαίνει να είναι και η ιδρύτρια του βασιλείου του Ζέφυρου. Με τη βοήθειά της, τα δύο νέα κορίτσια ανακαλύπτουν τον επικείμενο κίνδυνο που απειλεί με καταστροφή το βασίλειο του Ζέφυρου, το περιβάλλον αλλά και τη διαφθορά που καλύπτει τις κινήσεις των υπαιτίων.

Ποια είναι, όμως, πραγματικά η γυναίκα του πορτρέτου και πού θα στείλει τα κορίτσια; Θα καταφέρουν να αποκαλύψουν τη διαφθορά και να σώσουν τον αγαπημένο τους Ζέφυρο από την επερχόμενη καταστροφή;

Το μυθιστόρημα της Ναταλίας Νικολαΐδη, που εκδόθηκε στις αρχές Ιουλίου από τις εκδόσεις «Εν Πλω», είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους (13-93 ετών) στα περιβαλλοντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και να αναδείξει την ανάγκη για ενημέρωση και συλλογικές δράσεις.

Στόχο που αναδεικνύει και ο ακαδημαϊκός Χρήστος Σ. Ζερεφός, στον πρόλογό του που συνοδεύει το βιβλίο όπου καταθέτει:

«Πάντα στη ζωή μου έλεγα ότι υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα στην παιδική λογοτεχνία σχετικά με την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα του περιβάλλοντος. Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα αυτή την όμορφη νεανική περιπέτεια που μας προσέφερε με το έργο της η κυρία Ναταλία Νικολαΐδη μεταφέροντάς μας σε άλλους κόσμους.

Οπως και στα κλασικά παραμύθια, έτσι και η “Υπόσχεση του Ζέφυρου” διδάσκει μέσα από μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια μιας μικρής πριγκίπισσας και της φίλης της, τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που μπορεί να επιφέρει η αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος για οικονομικό κέρδος. Το αίσιο τέλος και η τιμωρία εκείνων οι οποίοι προτιμούσαν τα χρήματα από τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, αποτελούν ένα αισιόδοξο παράδειγμα προς μίμηση στην αναδυόμενη σχετική παιδική λογοτεχνία.

Η περιπέτεια και ο τρόπος με τον οποίο οι ηρωίδες ανακαλύπτουν το δυσοίωνο μέλλον, αν συνεχίσουν οι κάτοικοι του φανταστικού βασιλείου να αδιαφορούν για την οικολογική ισορροπία, αποτελούν και το χαρακτηριστικό ερέθισμα για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται το λογοτέχνημα.

Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες αξιόλογες προσπάθειες όχι μόνο από τη συγγραφέα, κυρία Ναταλία Νικολαΐδη, αλλά και από άλλους συγγραφείς έτσι ώστε σιγά-σιγά τα αφηγήματα με τους κακούς λύκους ή άλλα μυθιστορήματα και κλασσικά πλέον παραμύθια να συμπεριλάβουν στη νέα τους μορφή την ανάγκη αγάπης και προστασίας της οικολογικής ισορροπίας για το καλό όλων μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους θερμότατα συγχαίρω τη συγγραφέα για το έργο αυτό και την προτρέπω να συνεχίσει με την ίδια τόλμη και ζέση τη συγγραφική της δεινότητα απευθυνόμενη τόσο σε μικρότερες όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η ανθρωπότητα διψά σήμερα για ενημέρωση και παιδεία στα περιβαλλοντικά ζητήματα και είναι γεμάτη από απορίες για αυτά τα απίστευτα φυσικά φαινόμενα που ζούμε όλο και πιο συχνά στον πλανήτη μας».


📌 Η Ναταλία Νικολαΐδη, η οποία έχει ασχοληθεί με τη δικηγορία στον χρηματοοικονομικό χώρο και την εταιρική διακυβέρνηση, προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό της μια περιπέτεια μέσα από την οποία οι ήρωες ανακαλύπτουν το δυσοίωνο μέλλον και τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που μπορεί να επιφέρει η αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος.

Με την «Υπόσχεση του Ζέφυρου», η αναπτυσσόμενη νεανική λογοτεχνία έρχεται σε επαφή με τη σύγχρονη αντίληψη σχετικά με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την κοινωνική πρόοδο βασισμένη στην οικολογική ισορροπία

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΝΗΣΙΔΕΣ
«Είμαι το νούμερο 44886, μετά με είπαν Μαρία»
Η έρευνα της συγγραφέως φτάνει ακόμη και στα ταξιδιωτικά περιοδικά των αεροπορικών εταιρειών, με τα «παράτυπα» ή και «παράνομα» υιοθετημένα του Εμφυλίου.
«Είμαι το νούμερο 44886, μετά με είπαν Μαρία»
ΝΗΣΙΔΕΣ
Μικρές ιστορίες ενηλικίωσης
Είκοσι έξι γλυκόπικρα διηγήματα με γενναίες δόσεις μπλακ χιούμορ γραμμένα από τη Μελίνα Σιδηροπούλου και εικονογραφημένα από την Πέρσα Ζαχαριά συνθέτουν το μοντέρνο μυθιστόρημα «Ηλιος με μουστάκια», που μόλις...
Μικρές ιστορίες ενηλικίωσης
ΝΗΣΙΔΕΣ
Ο δικός μας... Γουίνι
Μια διαφορετική έκθεση με τα μάτια της παιδικής μας ψυχής. Το αγαπημένο μας αρκουδάκι, ο Γουίνι ένας από τους πιο διάσημους παιδικούς χαρακτήρες όλων των εποχών που «γεννήθηκε» σε βιβλίο το 1924 και...
Ο δικός μας... Γουίνι
ΝΗΣΙΔΕΣ
Τα παιδιά και η θέση του γονιού
«Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!». Ενα βιβλίο που διαβάστηκε, αγαπήθηκε, κουβεντιάστηκε και όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας του Νίκος Σιδέρης μιλώντας στις «Νησίδες», είναι ταυτόχρονα μια...
Τα παιδιά και η θέση του γονιού
ΝΗΣΙΔΕΣ
Για να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά, αρκεί να τα απολαμβάνουμε!
Διθυραμβικής υποδοχής έτυχε το βιβλίο της καθηγήτριας Ψυχολογίας και μίας από τις σημαντικότερες ερευνήτριες της ανάπτυξης της βρεφικής ηλικίας, Lynne Murray, όταν εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 2014. Στην...
Για να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά, αρκεί να τα απολαμβάνουμε!
ΝΗΣΙΔΕΣ
Μια φορά και έναν καιρό υπήρχαν... άλλα παραμύθια
Οι παλιότεροι τα ακούγαν από τη γιαγιά τους ή τους γονείς τους. Σήμερα τα παρακολουθούμε στην οθόνη καθισμένοι στον κινηματογράφο ή στον καναπέ. Πώς όμως εξηγείται αυτή η έντονη έλξη που ασκούν τα παραμύθια...
Μια φορά και έναν καιρό υπήρχαν... άλλα παραμύθια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας