• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 16.6°C
  0 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.6°C / 10.6°C
  3 BF
  87%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 16.0°C
  4 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  3 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.0°C / 10.0°C
  2 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 6.4°C
  0 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 15.6°C
  1 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 17.8°C
  2 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.9°C / 17.9°C
  1 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.4°C
  3 BF
  55%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.7°C / 16.7°C
  1 BF
  63%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 7.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.5°C / 7.5°C
  1 BF
  75%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 20.8°C
  2 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.0°C / 16.8°C
  3 BF
  51%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 11.3°C / 11.3°C
  2 BF
  94%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 8.2°C / 10.7°C
  1 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  1 BF
  93%

Νέα διεθνής τάση

 • A-
 • A+

Σεμινάρια τυροκομίας και αμπελοκαλλιέργειας, αλλά και θερινό σχολείο Νανοεπιστημών στα αγγλικά, όπου συμμετέχουν ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο, τεχνικές γραφής επιστημονικού κειμένου στο πλαίσιο του σχολείου ελληνικής γλώσσας και εκπαίδευση των φοιτητών της Νομικής στο Ιατρικό Δίκαιο και τη Βιοηθική.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα 18 διεθνή συνέδρια, τα 16 σεμινάρια, θερινά σχολεία και συμπόσια που διεξάγονται στο πλαίσιο των θερινών προγραμμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έτσι όπως καταγράφονται στον πολυσέλιδο εκπαιδευτικό­ τουριστικό οδηγό του Δήμου «Study in Thessaloniki».

Αυτές τι μέρες πραγματοποιείται το 9o Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών. Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας Nanotexnology 2015, ερευνητές και φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαφορετικούς κύκλους μαθημάτων, όπως το Σχολείο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών, το Σχολείο Οργανικών Ηλεκτρονικών και το Σχολείο Νανοϊατρικής.

■ Οι τεχνικές διαχείρισης κρίσης, όπως μας τις μεταφέρει ο Αριστοτέλης, αλλά και οι τεχνικές της στρατηγικής, είναι τα βασικά ζητήματα που εξετάζει το workshop του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διεξάγεται στις αρχές Ιουλίου στη Σχολή του Αριστοτέλη στη Μίεζα.

■ Αρχαία Τεχνολογία, αλλά και Εθνικισμός, ­Βία­, Θρησκεία, είναι τα κύρια θερινά προγράμματα που διεξάγει το Διεθνές Πανεπιστήμιο, μέσω συνεργασιών που έχει με Πανεπιστήμια του Καναδά. Στόχος, όπως εξηγεί ο Γιάννης Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής στη νεοσύστατη έδρα Εβραϊκών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, είναι να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τον τουρισμό.

Εντάσσουμε στη διεθνή τουριστική αγορά ένα νέο πακέτο που βάζει τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη του εκπαιδευτικού τουρισμού, λέει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, που είχε την ιδέα τού «Study in Thessaloniki».

Σχεδιασμός video games, εκδρομές στον τόπο όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος τον χριστιανισμό, μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη, σεμινάρια με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τις τεχνικές των Μακεδόνων, τα ψηφιδωτά και την Ιστορία του Βυζαντίου από τα κολέγια της Θεσσαλονίκης αλλά και ταχύρυθμα σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ποίησης από το British Counsil.

Ναι, καλοκαίρι στην πόλη. Η νέα μόδα της Θεσσαλονίκης για ακόμη μια είσοδο στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΝΗΣΙΔΕΣ
Ψηφιοποιούν εθελοντικά την Ιστορία της πόλης
Στο υπόγειο του Αναγνωστηρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ περισσότεροι από 70 φοιτητές, κυρίως του Τμήματος Φιλολογίας, αντιστοιχούν φράσεις γνωστών λογοτεχνών της πόλης με σημεία της, συμμετέχοντας στο...
Ψηφιοποιούν εθελοντικά την Ιστορία της πόλης
ΝΗΣΙΔΕΣ
Σύγχρονοι αλχημιστές
Την ώρα που χιλιάδες νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα υπολογίζονται στο κεφάλαιο ανθρώπινου δυναμικού της Διεθνούς Καινοτομίας, εδώ στη Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ κάνει τη διαφορά μη...
Σύγχρονοι αλχημιστές
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Αυτόνομα θερμοκήπια με νανοτεχνολογική κάλυψη!
Νέου τύπου φωτοβολταϊκά φτιαγμένα από οργανικά ηλεκτρονικά και από ελληνικά χέρια παρουσίασε στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης εταιρεία που είναι συνδεδεμένη με το Εργαστήριο Νανοτεχολογίας του Αριστοτέλειου...
Αυτόνομα θερμοκήπια με νανοτεχνολογική κάλυψη!
ΝΗΣΙΔΕΣ
Καλλιεργώντας με... χειρουργική ακρίβεια
«Το αγρόκτημα του Καλοχωρίου που ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι από τα μεγαλύτερα πειραματικά αγροκτήματα της Ευρώπης, αφιερωμένο αποκλειστικά στον πειραματισμό του ρυζιού, σε...
Καλλιεργώντας με... χειρουργική ακρίβεια
ΝΗΣΙΔΕΣ
Οι τολμηροί ρυζοπαραγωγοί που επένδυσαν στην έρευνα
Θεριζοαλωνιστικές με GPS, τρακτέρ με λέιζερ και μοντέρνα αυτοκινούμενα ψεκαστικά εξειδικευμένα για το ρύζι και λιπασματοδιανομείς με GPS. Ποτέ άλλοτε δεν είχα δει τέτοια μηχανήματα, αλλά ούτε και ορυζώνες....
Οι τολμηροί ρυζοπαραγωγοί που επένδυσαν στην έρευνα
ΓΙΑ Κ.ΑΛ.Ο
Η επιστήμη ως εργαλείο της Κ.ΑΛ.Ο
Το 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Κοινά και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία θα πραγματοποιηθεί στις 4-7 Μαΐου στο ΑΠΘ. «Η επιστημονική κοινότητα ενώνει τις δυνάμεις της σε μια προσπάθεια...
Η επιστήμη ως εργαλείο της Κ.ΑΛ.Ο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας