Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Καλλιτέχνες από κάθε είδος μουσικής επισκέπτονται όλες τις γωνιές της χώρας σε εξαιρετικές εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

  • A-
  • A+

Ολο το καλοκαίρι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο εργαστήριο μουσικής. Καλλιτέχνες από κάθε είδος μουσικής επισκέπτονται όλες τις γωνιές της χώρας και διοργανώνονται εξαιρετικές εκδηλώσεις, που προάγουν τον πολιτισμό. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές, όπως έχουν προγραμματιστεί μέχρι σήμερα.

2ο Volvi Camp Festival Σταυρός Θεσσαλονίκης

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ματούλα Ζαμάνη και ο Γιάννης Χαρούλης, εμφανίζονται στο 2ο Volvi Camp Festival. Αυτά είναι μόνο η αρχή. Επεται συνέχεια.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 3 Ιουλίου: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Σάββατο 4 Ιουλίου: Ματούλα Ζαμάνη

Κυριακή 5 Ιουλίου: Γιάννης Χαρούλης

5ο SEVEN Festival 2015 Κέρκυρα

Το SEVEN Festival ενηλικιώνεται. Στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά είναι έτοιμο να προσφέρει στους φίλους του για άλλη μια φορά αυθεντική ψυχαγωγία και πλούσια συναισθήματα. Το πρόγραμμά του, τόσο ίδιο σε όσα αφορούν την ποιότητα, αλλά και τόσο διαφορετικό σε σχέση με το περιεχόμενο, δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο.

Τρίτη 7 Ιουλίου: συναυλία Γιάννη Χαρούλη. Ανοίγει το Σχήμα του Χρ. Ζάχου, Π. Φρούριο Κέρκυρας

Παρασκευή 17 Ιουλίου: συναυλία Γιάννη Κότσιρα & Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ανοίγει το Σχήμα της Κρίνθης Ζήρα, Π. Φρούριο Κέρκυρας

Σάββατο 1 Αυγούστου: συναυλία Ελεωνόρας Ζουγανέλη. Ανοίγουν οι Rebellions, Π. Φρούριο Κέρκυρας

Δευτέρα 17 Αυγούστου: συναυλία «Τρεις γυναίκες κι ένα πιάνο» του Γιώργου Ανδρέου, με τους Τάνια Τσανακλίδου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κορίνα Λεγάκη. Ανοίγει ο Νικόλας Λειβαδείτης, Π. Φρούριο Κέρκυρας

Πέμπτη 20 Αυγούστου: ο Πολυφωνικός Χορός ΓΕΙΤΟΝΙΑ Κυνοπιαστών, στην Παλιά Πόλη, στο Καμπιέλο, Πλατεία Αγίας Ελένης. Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 22 Αυγούστου: συναυλία του σχήματος ENCARDIA. Ανοίγουν οι «The Sha-Sha Sisters & the Dukes», Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, Μον Ρεπό

Πληροφορίες στo τηλ. 6974064575, Emai: [email protected]

Beach Street Festival 2015 Λέσβος

9-12 Ιουλίου, Κάστρο Μυτιλήνης, 21.30

Μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία, με ένα πολύ δυναμικό line up, συμμετοχές από το εξωτερικό, live-bands, μείξη ήχων Ανατολής και Δύσης, δωρεάν camping, καινούργιες δράσεις και graffiti τοιχογραφίες. Το concept και το line up της φετινής διοργάνωσης έχει τίτλο «From East to West» (από την Ανατολή στη Δύση), ο οποίος προκύπτει από τη γεωγραφική τοποθεσία της Λέσβου. Επιδίωξη, η σύνδεση της urban κουλτούρας του Beach Street Festival με ήχους της Ανατολής σε όλο το φάσμα τους, από τα μικρασιάτικα, το ρεμπέτικο, τους αμανέδες, τον πειραματισμό, την pop μέχρι και την underground εκδοχή τους. Εκατό καλλιτέχνες από Ελλάδα, Τουρκία και Ευρώπη συναντιούνται στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης για να δώσουν στο φεστιβάλ μια ξεχωριστή ταυτότητα, παρουσιάζοντας το έργο τους στο κοινό.

Τοποθεσία

Το Βeach Street Festival 2015 θα έχει 3 μουσικά stages, τα οποία θα βρίσκονται όλα δίπλα στο camping και την πλατεία του φεστιβάλ. Οι βασικές τοποθεσίες είναι οι εξής:

Tο live stage στο ιστορικό κάστρο της Μυτιλήνης, το hiphop-bass stage δίπλα στη θάλασσα και το square stage στην πλατεία του φεστιβάλ.

Μουσικά σεμινάρια

Το Beach Street Festival, στο πλαίσιο επέκτασης και εμπλουτισμού των δράσεών του εισάγει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα μουσικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Μυτιλήνης.

Το graffiti

Το graffiti φέτος είναι υπό την επιμέλεια του Alex Martinez, writer της graffiti σκηνής με συμμετοχές και συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι τοιχογραφίες θα γίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης, σε συγκεκριμένες τοποθεσίες με θεματολογία από το concept «From East to West», καθώς και με κλασικά graffiti styles (open theme) από τους συμμετέχοντες.

Η πλατεία

Η BSF πλατεία δίπλα στο Camping του Φεστιβάλ, από chill-out spot μετατρέπεται φέτος σε κεντρικό και δυναμικό σημείο του φεστιβάλ με 1 μουσικό stage, cocktail bar, μπιραρία-καφέ, hotdogs, burgers, σπιτικό-παραδοσιακό φαγητό, BSF merchandise-shop και άλλα περίπτερα, όπως tattoo-piercing και πολλές ακόμη δράσεις.

Ejekt Festival 2015 Πλατεία Νερού - Φάληρο

15 Ιουλίου 2015

Parov Stelar Band, Steve Aoki, Kadebostany, Glasvegas, Moon Duo, Ace2Ace. Ο Steve Aoki και οι Kadebostany προστίθενται στο line up του φετινού Ejekt Festival! Ο superstar dj της παγκόσμιας χορευτικής μουσικής και το συγκρότημα που έχει κερδίσει τις καρδιές του ελληνικού κοινού θα κάνουν τις πρώτες open-air εμφανίσεις τους στην Αθήνα -μαζί με τους Parov Stelar, Glasvegas και Moon Duo, που έχουν ήδη ανακονωθεί- στην πλατεία Νερού, το πιο ταιριαστό καλοκαιρινό venue της πόλης, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.

Steve Aoki

Η καριέρα του χτίστηκε πάνω στις εκρηκτικές εμφανίσεις του, στις οποίες επικρατεί πανικός: ο Steve Aoki ενσαρκώνει όσο κανείς τον ιδανικό dj της τελευταίας δεκαετίας, ο οποίος κατορθώνει να ξεσηκώνει το κοινό με τη μουσική του, αλλά και να το κάνει να ξεφαντώνει με την ξέφρενη ενεργητικότητά του επί σκηνής.

Kadebostany

Η σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και τους Kadebostany είναι εντυπωσιακή. Οι επανειλημμένες sold-out εμφανίσεις τους στη χώρα μας και η αγάπη που τους έχουν δείξει τα καλά ραδιόφωνα της χώρας δείχνουν ότι το συγκρότημα από τη μαγική «Δημοκρατία του Kadebonstan» έχει κερδίσει τις καρδιές μας για τα καλά.

Parov Stelar

Ο λατρεμένος από το ελληνικό κοινό καλλιτέχνης -που κάνει εύκολα sold-out τους συναυλιακούς χώρους στους οποίους εμφανίζεται και είδε τους τρεις τελευταίους δίσκους του να σκαρφαλώνουν στο τοπ 10 των charts μας- θα ανεβεί για πρώτη φορά στη σκηνή του μεγάλου φεστιβάλ του καλοκαιριού για να παρουσιάσει δίπλα στη θάλασσα τις μεγάλες επιτυχίες του, που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

Moon Duo

Οι Moon Duo, το ψυχεδελικό-ροκ side project του περίφημου Ripley Johnson (των Wooden Shjips) και της Sanae Yamada, επιστρέφει στην Ελλάδα για να βρεθεί για πρώτη φορά στη σκηνή ενός μεγάλου outdoor φεστιβάλ.

Glasvegas

Ακόμα και τον τηλεφωνικό κατάλογο να τραγουδήσει ο James Allan, θα ακούγεται σαν ένας ροκ ύμνος που γεμίζει ένα εφηβικό δωμάτιο. Ή σαν τη μουσική που ακούει στο μυαλό του ο ποδοσφαιρόφιλος τη στιγμή της ξέφρενης χαράς, όταν πανηγυρίζει το γκολ που θα δώσει το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2015 Ερμούπολη, Σύρος

12-24 Ιουλίου 2015

Το πολυβραβευμένο Φεστιβάλ Αιγαίου της Ερμούπολης Σύρου, μετά από μία δεκαετία, έχει εξελιχθεί στο πιο ενδιαφέρον, διαφορετικό και δυναμικό καλοκαιρινό φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Ολες οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο θέατρο Απόλλων της Σύρου

Κυριακή 12 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., Luigi Cherubini: «Μήδεια» (πρεμιέρα)

Δευτέρα 13 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., Gabriel Faure: «Ρέκβιεμ»

Τρίτη 14 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., Luigi Cherubini: «Μήδεια»

Τετάρτη 15 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., Schubert: Εισαγωγή «Ροζαμούνδη»

Πέμπτη 16 Ιουλίου, 6 μ.μ., «Μία ώρα μουσική για παιδιά»

Πέμπτη 16 Ιουλίου, 8.30μμ, Luigi Cherubini: «Μήδεια»

Παρασκευή 17 Ιουλίου, 6 μ.μ., «Συναυλία στο ηλιοβασίλεμα»

Παρασκευή 17 Ιουλίου, 8.30μμ, Boccherini: «Stabat Mater»

Σάββατο 18 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., Luigi Cherubini: «Μήδεια»

Κυριακή 19 Ιουλίου, 2.00 μ.μ., Αμερικανικά παραδοσιακά τραγούδια και spirituals

Κυριακή 19 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., Μεγάλο γκαλά με χορωδίες από την Αμερική και την Ελλάδα.

Δευτέρα 20 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., Συναυλία για παιδιά

Τρίτη 21 Ιουλίου, 6 μ.μ., Συναυλία για παιδιά «Mediterra»

Τρίτη 21 Ιουλίου, 8.30μμ, Greek Opera Studio-Βραδιά τραγουδιού

Τετάρτη 22 - Παρασκευή 24 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., Greek Opera Studio - Το μεγάλο φινάλε με άριες και σκηνές από όπερα

4ο Μουσικό Φεστιβάλ Αρβανίτσας Κυριάκι Βοιωτίας

10, 11 & 12 Ιουλίου 2015

Παρασκευή 10 Ιουλίου, Θανάση Παπακωνσταντίνου - Villagers of Ioannina City - RadioSol

Σάββατο 11 Ιουλίου, Γιάννης Χαρούλης - Ελεονώρα Ζουγανέλη - Τhe Burger Project

Κυριακή 12 Ιουλίου, Αλκίνοος Ιωαννίδης - Φωτεινή Βελεσιώτου - Θανάσης Βούτσας

23ο Sani Festival Χαλκιδική

11 Ιουλίου - 14 Αυγούστου

Το Sani Festival, μια γιορτή της μουσικής, που ξεκίνησε το 1993, για να καθιερωθεί μετά από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας ως μια διοργάνωση με υψηλό προφίλ και διακριτό στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας, αποκτώντας στην πορεία και διεθνές αντίκτυπο, οδεύει αισίως στην 23η διοργάνωσή του παρασύροντάς μας στη μαγεία του.

Σάββατο 11 Ιουλίου, Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke & Eric Harland

Παρασκευή 17 Ιουλίου, Hugh Coltman - Shadows - τραγούδια του Nat King Cole

Σάββατο 18 Ιουλίου, Kurt Elling - Passion World

Σάββατο 25 Ιουλίου, Eλλη Πασπαλά - Vassilikos: Play

Παρασκευή 31 Ιουλίου, Salif Keita - Acoustic Project

Σάββατο 8 Αυγούστου, Chronos - Δήμητρα Γαλάνη

Παρασκευή 14 Αυγούστου, The Other Side of Greece, Φίλιππος Πλιάτσικας & Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη

Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ολγα Ταμπουρή - Μπάμπαλη

Τοποθεσία: Sani Festival, Λόφος Σάνης,

Χαλκιδική

Πληροφορίες: www.sanifestival.gr

ΝΗΣΙΔΕΣ
Δημιουργικοί και ανεξάρτητοι
Η Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο Φίλιππος Μοδινός είναι από τα ιδρυτικά μέλη του πρώτου ανεξάρτητου studio λυρικής τέχνης που λειτουργεί στην Ελλάδα. Το Skull of Yorick Productions δίνει βήμα σε νέους λυρικούς...
Δημιουργικοί και ανεξάρτητοι
ΝΗΣΙΔΕΣ
Ενας ελληνογαλλικός διάλογος στη Θεσσαλονίκη για τον λαϊκισμό
Ελληνογαλλικός διάλογος με θέμα τη «Σημειωτική κριτική του λαϊκισμού» την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, στις 18.30 στο ΚΕΔΕΑ, στο πλαίσιο του 12 Συνεδρίου Σημειωτικής
Ενας ελληνογαλλικός διάλογος στη Θεσσαλονίκη για τον λαϊκισμό
ART - ΝΕΑ
Αnimation, η τέχνη της εμψύχωσης
Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, μια από τις 20 σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, παρουσιάζει για 12η χρονιά ένα πλούσιο πρόγραμμα σε επιλεγμένα μέρη της...
Αnimation, η τέχνη της εμψύχωσης
ΝΗΣΙΔΕΣ
14ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας: Το μουσικό γεγονός του Σαρωνικού
Το 14ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας διοργανώνεται (7-31 Αυγούστου 2019) με την υποστήριξη των Φίλων του Φεστιβάλ. Οι 10 Μουσικές του Βραδιές στην αυλή του ναού του Σωτήρος, στο Μικρό Θέατρο Ι. Μολφέση,...
14ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας: Το μουσικό γεγονός του Σαρωνικού
ΝΗΣΙΔΕΣ
Φύγαμε με το... Velvet Bus!
Οι πρώτες περιοδείες του «Βελούδινου Λεωφορείου», του Velvet Bus, ξεκίνησαν το 2008, συνεχίστηκαν έως το 2011 και επιτέλους ξεκινούν εκ νέου από σήμερα: η ομάδα Velvet, περιοδεύει ως ένα σύγχρονο εναλλακτικό...
Φύγαμε με το... Velvet Bus!
ΝΗΣΙΔΕΣ
Το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας συνεχίζεται...
Εως την τελευταία μέρα του Αυγούστου θα συνεχιστεί το 14ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στην Αίγινα - γεγονός που δίνει μία εξαιρετική αφορμή για κοντινές αποδράσεις για όσους μένουν (όπως εμείς) τον Αύγουστο στην...
Το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας συνεχίζεται...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας