• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 10.4°C / 14.1°C
  3 BF
  84%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.1°C / 12.3°C
  3 BF
  74%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 14.0°C
  5 BF
  81%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  3 BF
  62%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 11.3°C
  4 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 8.8°C
  1 BF
  83%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 5.1°C
  1 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  2 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 15.8°C
  3 BF
  84%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 16.4°C
  3 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  4 BF
  79%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.2°C / 13.2°C
  5 BF
  85%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.5°C / 10.1°C
  2 BF
  88%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 16.6°C
  1 BF
  90%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 13.3°C
  0 BF
  83%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 12.7°C
  1 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 11.7°C
  2 BF
  82%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  1 BF
  92%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κέρδισαν τον μεγαλύτερο δημόσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό

 • A-
 • A+
Και οι δύο εταιρείες έχουν αποδείξει τη μακρά εμπειρία και πρωτοκαθεδρία τους στον τομέα της τεχνολογίας ενίσχυσης εικόνας με τις συνδυασμένες παραγωγικές ικανότητες σε Βέτσλαρ (Γερμανία) και Αθήνα.

Η ελληνική εταιρεία οργάνων νυχτερινής όρασης THEON SENSORS και η γερμανική εταιρεία οptronics HENSOLDT υπέγραψαν ως κοινοπραξία, στις 22 Ιουνίου 2021, σύμβαση με τον OCCAR για την προμήθεια δίκιαλων οργάνων νυχτερινής όρασης στις βελγικές και γερμανικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του Night Vision Capability Programme. Ο OCCAR -είναι ευρωπαϊκός διακυβερνητικός οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία Εξοπλισμού-, βάσει των επίσημων ανακοινώσεών του (Night Vision Goggles Contract Award | OCCAR), ανέλαβε από το Βέλγιο και τη Γερμανία να διαχειριστεί αυτή την κοινή προμήθεια.

Προσφέροντας το Mikron 16 mm δίκιαλο νυχτερινής όρασης της THEON SENSORS, η κοινοπραξία THEON SENSORS και HENSOLDT επικράτησε σε διεθνή διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού, υπερτερώντας εμπορικά και τεχνικά άλλων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την παραγωγή και παράδοση 4.550 δίκιαλων νυχτερινής όρασης προς τις βελγικές Ενοπλες Δυνάμεις και 5.000 προς τις γερμανικές Ενοπλες Δυνάμεις. Μέσα στον προγραμματισμό προβλέπεται οι παραδόσεις να ξεπεράσουν τα 20.000 όργανα επιπλέον των προαναφερθέντων, προς τις προαναφερθείσες αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η σύμβαση περιλαμβάνει, επίσης, πλήρη υπηρεσία συντήρησης και επισκευής για έως και 15 χρόνια, καθώς και μια σειρά αξεσουάρ που θα παραδοθούν στους χρήστες. Οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν εντός του 2021.

Το Mikron αποτελεί μέρος της δημοφιλούς οικογένειας οργάνων νυχτερινής όρασης NYX της ΤΗΕΟΝ SENSORS. Χρησιμοποιώντας λυχνία των 16 mm, το μέγεθος και κυρίως το βάρος του Mikron μειώνεται έως και 20% χωρίς ταυτόχρονα να επιφέρει σημαντική μείωση της απόδοσής του. Το Mikron χρησιμοποιείται ήδη από διάφορους τελικούς χρήστες στην Ευρώπη, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη μεγάλη σύμβαση που λαμβάνει η THEON SENSORS για το νέο υπερσύγχρονο σύστημα.

Η κοινοπραξία THEON SENSORS και HENSOLDT αποτέλεσε την ιδανική λύση για τη Γερμανία και το Βέλγιο, καθώς και οι δύο εταιρείες έχουν αποδείξει τη μακρά εμπειρία και πρωτοκαθεδρία τους στον τομέα της τεχνολογίας ενίσχυσης εικόνας. Με τις συνδυασμένες παραγωγικές ικανότητες σε Βέτσλαρ (Γερμανία) και Αθήνα, μπορούν να παραχθούν πολύ μεγάλες παρτίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Andreas Hülle, επικεφαλής των Optronics & Land Solutions, HENSOLDT AG, δήλωσε: «Η επιτυχημένη κοινοπραξία HENSOLDT και THEON SENSORS αποτελεί μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία όχι μόνο υπέρ των δύο εταιρειών, αλλά και για τις Ενοπλες Δυνάμεις του Βελγίου και της Γερμανίας. Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη επιτυχία που προέκυψε σε έναν εξαιρετικά σημαντικό και ανταγωνιστικό διαγωνισμό. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή ανοίγει τις πόρτες για συνέργειες και συνεργασίες και σε άλλους τομείς στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ως υπερήφανος προμηθευτής των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων με διόπτρες ημέρας και θερμικά όργανα για το Πρόγραμμα Στρατιώτη του Μέλλοντος (Future Soldier Program IdZ), είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με Δίκιαλα Οργανα Νυχτερινής Ορασης και να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε τις βελγικές Ενοπλες Δυνάμεις».

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, CEO της THEON SENSORS και πρόεδρος του EFA GROUP, δήλωσε: «Η κοινοπραξία της THEON SENSORS με τη HENSOLDT εναρμονίζεται με το όραμα για μια ισχυρή και με κοινές δράσεις ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία. To μεγάλο αυτό συμβόλαιο αποτελεί την κορωνίδα των προσπαθειών μας στον τομέα του Night Vision. Με το δεδομένο ότι είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει ποτέ υπογραφεί για όργανα νυχτερινής όρασης στην ευρωπαϊκή αγορά και, γενικότερα, η μεγαλύτερη απευθείας παραγγελία σε ελληνική αμυντική βιομηχανία, πιστεύουμε ότι αποτελεί σημείο καμπής για την αμυντική βιομηχανία μας και των δυνατοτήτων που μπορεί να αναπτύξει, αλλά και την ίδια τη χώρα.

Παράλληλα, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο στην ιστορία της εταιρείας μας, συνιστά ταυτόχρονα για εμάς και σημείο εκκίνησης για τη μετατροπή της ΤΗΕΟΝ SENSORS από διεθνή ηγέτιδα εταιρεία στα man portable όργανα νυχτερινής όρασης και τώρα σταδιακά και στα αντίστοιχα θερμικά όργανα, σε εταιρεία για ολοκληρωμένα συστήματα και πλατφόρμες που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα και την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, με ταχύτητα και ασφάλεια. Προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, θα συνεχίσουμε την πολιτική δημιουργίας συμμαχιών ανάλογων με αυτές που πράξαμε με τη HENSOLDT αλλά και τη SAFRAN».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΝΗΣΙΔΕΣ
Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Ενα δύσκολο ερώτημα που συνίσταται στο πώς θα επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ της δράσης για το κλίμα και της κοινωνικής ισότητας επιχειρεί να απαντήσει το τεχνολογικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Cordis»
Οι Γερμανοί ξανάρχονται
ΝΗΣΙΔΕΣ
Ρομπότ-πιτσαδόρος
Γνωστή αλυσίδα πίτσας έχει κατενθουσιαστεί με την τεχνολογική πρόοδο. Η παγκόσμιας κλίμακας επιχείρηση έχει ήδη παραδώσει πίτσες με drones, ενώ βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση κάθε τεχνολογίας η οποία θα...
Ρομπότ-πιτσαδόρος
ΝΗΣΙΔΕΣ
«Ηλεκτρική» γυμναστική
Η ηλεκτροθεραπεία (EMS) χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από τους γιατρούς για να βοηθήσει στη βελτίωση της κινητικότητας ασθενών.
«Ηλεκτρική» γυμναστική
ΝΗΣΙΔΕΣ
Μια εξαιρετική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας
Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στοχεύει σε μια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια στην οποία η γεωθερμική έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.
Μια εξαιρετική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας
ΝΗΣΙΔΕΣ
Καθαρισμός βιομηχανικών λυμάτων
Η χρήση βακτηριακών συστατικών για τη διάσπαση επικίνδυνων μορίων σε κάτι λιγότερο μολυσμένο είναι μια καθιερωμένη τεχνική βιοαποκατάστασης.
Καθαρισμός βιομηχανικών λυμάτων
ΝΗΣΙΔΕΣ
Εμπνέοντας τη νέα γενιά ρομπότ
Το ευρωπαϊκό έργο STEP2DYNA εκμεταλλεύτηκε τα οπτικά όργανα των εντόμων για να δημιουργήσει καινοτόμο τεχνολογία αισθητήρων κατά της σύγκρουσης.
Εμπνέοντας τη νέα γενιά ρομπότ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας