Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Και εις άλλα με υγεία!

Και εις άλλα με υγεία!

  • A-
  • A+

Ο απολογισμός του 2017 καταχωρίζει στο κτήμα Σεμέλη -προτού καν φτάσει στην εκπνοή της η χρονιά- έξι μετάλλια μόνο από το λευκό ξηρό SEMELI ΑETHERIA 2016 (Μαλαγουζιά & Chardonnay), που κατακτήθηκαν σε παγκοσμίου επιπέδου διαγωνισμούς.

Αν μετρήσουμε και τις υπόλοιπες ετικέτες που φτάνουν τον μαγικό αριθμό εννέα και συμμετείχαν σε επίσης διεθνείς διαγωνισμούς, τα βραβεία και οι διακρίσεις που κρεμάστηκαν στο πέτο τους αισίως έφτασαν τα σαράντα.

Κι έχουμε και λέμε: Χρυσό μετάλλιο στο SEMELI THEA MANTINIA 2015 (Μοσχοφίλερο) και οκτώ διακρίσεις για τα κρασιά του κτήματος, στον διαγωνισμό DECANTER 2017, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

Χρυσό και στο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2016 (Μοσχοφίλερο & Sauvignon Blanc) στον διεθνή διαγωνισμό Challenge International Du Vin που κάθε χρόνο διεξάγεται στη Γαλλία, όπου διακρίθηκε ως «ο καλύτερος λευκός ξηρός οίνος», παίρνοντας ταυτοχρόνως την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους λευκούς οίνους που συμμετείχαν, κερδίζοντας έτσι και ένα από τα 12 ειδικά βραβεία που απονεμήθηκαν.

Ακολουθούν το SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE 2012 και το SEMELI SAUVIGNON BLANC 2016, με πέντε εξίσου σημαντικά μετάλλια το καθένα, από διεθνείς οργανώσεις όπου συμμετείχαν.

Από πού έλκουν την καταγωγή τους; Το κρασί SEMELI AETHERIA 2016 προέρχεται από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay που καλλιεργούνται στην ορεινή Αιγιάλεια, σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Η εικόνα της περιοχής και τα αρώματα που τη χαρακτηρίζουν, έτσι όπως περιγράφονται στο δελτίο Τύπου του κτήματος Σεμέλη, προϊδεάζουν για τη γεύση του κρασιού στον ουρανίσκο μας:

«Εκεί όπου διασταυρώνονται η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού με τους δροσερούς αέρηδες και τα ρεύματα των φαραγγιών, δημιουργείται ένα μοναδικό οικοσύστημα-terroir, που χαρίζει στο κρασί γευστική δύναμη και υπεροχή.

Η ποικιλία "Μαλαγουζιά" μαρτυρά την παρουσία της μέσα από αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, αχλάδι, πιπεριά και αρωματικά βότανα, ενώ ο πλούσιος όγκος και η άψογη γευστική ισορροπία με την τραγανή οξύτητα παραπέμπουν στο Chardonnay».

Οπως η Σεμέλη χάρισε στους θνητούς τον Διόνυσο...

Από το 2003 η Semeli προχώρησε στη δημιουργία ενός σύγχρονου οινοποιείου, μέσα στον ποιοτικότερο αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι, έχοντας στόχο την ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης -όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής-, αλλά και τη δημιουργία ποιοτικών κρασιών, που φτάνουν στους λάτρεις του ποτού του Διονύσου, σε μια καλή ισορροπία ποιότητας-τιμής.

Εχει προχωρήσει ακόμη σε σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα -από το 1979 και εντεύθεν-, έχοντας κατακτήσει με άνεση μία θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες.

Η Semeli, ως άλλη θεά με μητέρα την Αρμονία και γιο της τον Διόνυσο, φέρει κληρονομιά αιώνων. Και ως έλκουσα θεϊκή καταγωγή, δεν μπορεί παρά να έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αλλά ταυτοχρόνως να έχει γερές ρίζες στις παραδόσεις του τόπου της.

Αυτό είναι το πρώτο αλχημιστικό μείγμα για την παραγωγή των εξαιρετικής ποιότητας κρασιών της, σε συνδυασμό πάντα με τα απαραίτητα συνεργατικά στοιχεία, που δεν είναι άλλα από το μεσογειακό κλίμα, το εξαιρετικό terroir, το αρμονικό ταίριασμα γηγενών και επιλεγμένων διεθνών ποικιλιών, που περίτεχνα χειρίζονται οι οινοποιοί της εταιρείας.

INFO: 

SEMELI WINERY, Κούτσι Νεμέας, Κορινθία 20 500, Πελοπόννησος

Τηλ: +30 27460 20360, +30 27460 23960,

Μητροπόλεως 3, 105 57, Αθήνα, Αττική, Τηλ: +30 210 3256850

www.semeliwines.gr, www.facebook.com/SemeliWines

 

ΝΗΣΙΔΕΣ
Και οι αρχαίοι το... έτσουζαν
Τα αμπελοτόπια και η οινοπαραγωγή στον ελλαδικό χώρο είναι μέρος της Ιστορίας, της κουλτούρας και του πολιτισμού, με την ιστορία του ελληνικού κρασιού να εκτείνεται από τον 7ο π.Χ. αιώνα μέχρι σήμερα.
Και οι αρχαίοι το... έτσουζαν
ΝΗΣΙΔΕΣ
Οι παραγωγοί ζητούν χέρια
Σ' ένα μαγευτικό αλπικό τοπίο, στο Σισάνι Βοΐου της Δυτικής Μακεδονίας, τα μέλη ενός νεοσύστατου σχετικά συνεταιρισμού παραγωγών βιολογικών φασολιών αυξάνουν σταδιακά την παραγωγή τους και αναζητούν...
Οι παραγωγοί ζητούν χέρια
ΝΗΣΙΔΕΣ
Τα ελληνικά μπαρ, αντάξια των ευρωπαϊκών
Του αρέσουν οι νέες και καινοτόμες ιδέες. Βλέπει πάντα ένα βήμα παρακάτω και μυστηριωδώς καταφέρνει να εξωραΐζει ιδιαίτερες καταστάσεις. Ο Σπύρος Κερκύρας αποτυπώνει επιτυχώς τη νέα, μοντέρνα εκδοχή του...
Τα ελληνικά μπαρ, αντάξια των ευρωπαϊκών
ΝΗΣΙΔΕΣ
Μαζί με το κρασί ωριμάζω κι εγώ
Οίνος Αδάμ λέγεται το κρασί που παράγει ο κ. Αστεριάδης και η ονομασία του δεν είναι τυχαία. Σημαίνει ότι ο οίνος αυτός είναι «πρωτόπλαστος» και έχει τη δύναμη, την ορμή και τη φρεσκάδα του καινούργιου. Ο...
Μαζί με το κρασί ωριμάζω κι εγώ
ΝΗΣΙΔΕΣ
Η τεχνογνωσία στο κερί
Σε καιρούς δύσκολους, με το ηθικό και την τσέπη να έχουν τρωθεί από την οικονομική κρίση, η NANCY’S CANDLES συνέχισε να βάζει ψηλά τον πήχη στην ποιότητα, να σέβεται τον καταναλωτή και να προσφέρει υψηλής...
Η τεχνογνωσία στο κερί

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας