Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μυτιλήνης καταδίκασε σε ποινή πέντε ετών φυλάκισης τους δύο Αφγανούς ανήλικους για τη φωτιά στη Μόρια χωρίς να εξεταστεί διά ζώσης ο μάρτυρας κατηγορίας.
Κάθε μετεγκατάσταση κρύβει μεγάλη προσπάθεια. Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται πολύπλοκες και απαιτητικές διαδικασίες, πολλές ανθρωποώρες άοκνης εργασίας και κυρίως αφοσίωση και προσοχή, ώστε να γίνονται...
«Ναρκοπέδια» του κορονοϊού τα ασφυκτικά γεμάτα κρατητήρια Λέσβου
Μετά την καταστροφή της Μόριας διπλάσιος είναι ο αριθμός των κρατουμένων στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου δοκιμάζονται εν μέσω κορονοϊού.
Πλασματική λίστα με πάνω από 4.000 «σιτιζόμενους-φαντάσματα» στη Μόρια;
Ενδείξεις σκανδάλου ύψους 2.000.000 ευρώ διαβλέπει ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να ερευνήσουν την υπόθεση.
Ποιος έβαλε τη φωτιά στη Μόρια; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC
Μια άλλη εκδοχή πέρα από το αφήγημα των ελληνικών αρχών για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας φέρνει στο φως ρεπορτάζ του BBC.
Στις λάσπες του πεδίου βολής Καρά Τεπέ πνίγηκε και το αφήγημα Μηταράκη για μια νέα δήθεν ασφαλή δομή που στήθηκε άμεσα για να αντικαταστήσει αυτήν της κατεστραμμένης Μόριας.
Η πυρπόληση της Μόριας άναψε κι αλλού φωτιές. Αντεγκλήσεις ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την κυβέρνηση, καβγάδες στην τηλεόραση, καταιγισμός άρθρων στον Τύπο, μαλλιοτραβήγματα στο διαδίκτυο.
Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο: πολύ λίγα, πολύ αργά
Λίγες μέρες μετά τις φωτιές που έβαλαν τέλος στο κολαστήριο της Μόριας, στις 23 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε την πρότασή της για το νέο, πολυαναμενόμενο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το...
Το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο στο Λονδίνο παρουσιάζει έκθεση με θέμα προσφυγικές εμπειρίες ανθρώπων τα τελευταία 100 χρόνια με τη Μόρια να κατέχει περίοπτη θέση.
Δικογραφία με ερωτηματικά κατά μελών ΜΚΟ στη Λέσβο
Δικογραφία για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατασκοπία, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και διευκόλυνση διακίνησης αλλοδαπών, σχημάτισαν οι αρχές στη Λέσβο κατά 33...
Το «Oλοκαύτωμα» στη Μόρια μοιάζει να είναι ακόμα μια ιστορία εγκλεισμού, περιορισμού, επιτήρησης και ταπείνωσης, δηλαδή τεχνικές διαχείρισης των σωμάτων με απώτερο στόχο τον έλεγχο και την πειθάρχησή τους.