Εκτός ελέγχου δεν βρίσκεται μόνο η αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά και η δημοσιογραφική ασυδοσία με τον ΣΚΑΪ να συναγωνίζεται το Star για την θλιβερή αυτή πρωτιά.
Σήμερα το κανάλι του Γ. Αλαφούζου, στην εκπομπή του Δ. Οικονόμου, παρουσίασε βίντεο που τράβηξε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης κατά τη διάρκεια της βίαιης εκκένωσης της κατάληψης στο ΑΠΘ ως... πλάνα από την κάμερα στολής του αστυνομικού. Οι συντελεστές της εκπομπής, μάλιστα, φρόντισαν να κλείσουν και τον ήχο ώστε να μην υπάρξουν τυχόν... ατυχείς στιγμές.
Αυτό γιατί τα πλάνα που τράβηξε ο δημοσιογράφος καταγράφουν ακριβώς τη στιγμή που άνδρες των ΜΑΤ μαινόμενοι του επιτίθενται και τον απειλούν, ένας, φαίνεται να βγάζει και το γκλομπ του, ενώ εκείνος φωνάζει ότι είναι δημοσιογράφος με την ελπίδα ότι δεν θα τον χτυπήσουν.
Το επεξεργασμένο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ
Το βίντεο του δημοσιογράφου
Λίγο μετά την αποκάλυψη της απερίγραπτης αυτής ενέργειας το omniatv, στο οποίο εργάζεται ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε κάθε σύννομη ενέργεια κατά του ΣΚΑΪ και του Δημήτρη Οικονόμου για την κακόβουλη παραποίηση του υλικού.
Ο Δημήτρης Οικονόμου απάντησε μέσω Twitter σε έναν διάλογο που είχε με τον Κώστα Βαξεβάνη αναφέροντας ότι οι συγκεκριμένες εικόνες «ήρθαν από Θεσσαλονίκη την ώρα του ζωντανού και τις προβάλλαμε όπως ήταν δεν υπήρχε κανένα μοντάζ. Τι λόγο είχαμε ; Να κρύψουμε τι ; Παντού συνωμοσίες ;» για να προσθέσει «την ώρα της δουλειάς μπορεί να γίνουν λάθη. Φυσικά θα υπάρχει αποκατάσταση».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας