Αθήνα, 24°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
24°C
25.6° 22.8°
2 BF
31%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
21°C
22.6° 19.8°
1 BF
41%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
23°C
23.3° 23.3°
3 BF
56%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
16°C
16.3° 16.3°
1 BF
49%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
20°C
20.5° 20.5°
3 BF
51%
Βέροια
Αίθριος καιρός
22°C
22.0° 22.0°
0 BF
43%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
47%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
22°C
21.7° 21.7°
2 BF
37%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
24.9° 24.1°
4 BF
52%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
20°C
21.0° 20.0°
1 BF
73%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
22°C
22.3° 22.3°
2 BF
49%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
23°C
22.6° 22.6°
2 BF
43%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
20°C
19.6° 19.6°
3 BF
51%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
21°C
21.5° 21.5°
2 BF
38%
Λαμία
Αίθριος καιρός
21°C
22.3° 20.7°
2 BF
44%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
22°C
21.6° 21.6°
3 BF
81%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
24°C
23.8° 23.8°
2 BF
21%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
19°C
19.4° 19.4°
1 BF
63%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
19°C
19.2° 19.2°
2 BF
62%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
45%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
lebanon
φωτογραφία αρχείου | (AP Photo/Bilal Hussein)

Οκτώ τραυματίες από πλήγμα drone της Συρίας στα σύνορα με Λίβανο

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πλήγμα drone στον βορειοανατολικό Λίβανο, κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, μετέδωσαν λιβανικά ΜΜΕ, με τη Δαμασκό να λέει πως ανταποδόθηκαν πυρά πυροβολικού από το λιβανικό έδαφος.

Οι οκτώ Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι τραυματίστηκαν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στη βόρεια περιοχή Χερμέλ αφού «ανατινάχτηκε drone φορτωμένο εκρηκτικά» στο συνοριακό χωριό Χάους ας Σάγεντ Αλί, σύμφωνα με το λιβανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι ο λιβανικός στρατός έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή «αφού ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις».

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Άμυνας της νέας de facto κυβέρνησης, μετέδωσε πως μέλη του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν αρκετές «οβίδες πυροβολικού» εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στην περιοχή Κουσάιρ, στην επαρχία Χομς, κοντά στα σύνορα.

«Οι δυνάμεις μας έβαλαν αμέσως στο στόχαστρο το σημείο από όπου προήλθαν τα πυρά», σύμφωνα με την πηγή. «Είμαστε σε επαφή με τον λιβανικό στρατό για να αποτιμηθεί το επεισόδιο κι σταματήσαμε να βάζουμε στο στόχαστρο την περιοχή από όπου προήλθαν τα πυρά» κατόπιν αιτήματος των λιβανικών ενόπλων δυνάμεων, πάντα σύμφωνα με την πηγή του SANA.

Τον περασμένο μήνα, τα υπουργεία Άμυνας του Λιβάνου και της Συρίας υπέγραψαν στη Σαουδική Αραβία συμφωνία για την αντιμετώπιση στρατιωτικών απειλών και απειλών για την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων τους έπειτα από συγκρούσεις με 10 νεκρούς.

Η συμφωνία αναφέρεται στη «στρατηγική σημασία της οροθεσίας των συνόρων» και της «ενεργοποίησης μηχανισμών συντονισμού για την αντιμετώπιση στρατιωτικών απειλών και απειλών για την ασφάλεια», σύμφωνα με το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

  • Στην αρχή του μήνα, οι νέες συριακές αρχές κατηγόρησαν τη Χεζμπολάχ πως απήγαγε τρία μέλη του στρατού τους στο λιβανικό έδαφος και τα σκότωσαν.

Το λιβανικό κίνημα, που υποστηρίζεται από το Ιράν και πολέμησε στο πλευρό των δυνάμεων του ανατραπέντα πρώην προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στον συριακό εμφύλιο, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη. Ακολούθησαν εχθροπραξίες στα σύνορα, με επτά νεκρούς στην πλευρά του Λιβάνου.

Στα πορώδη σύνορα Λιβάνου-Συρίας, μήκους κάπου 330 χιλιομέτρων, θεωρείται πως γίνεται λαθρεμπόριο διαφόρων αγαθών, όπλων, καθώς και εμπορία ανθρώπων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οκτώ τραυματίες από πλήγμα drone της Συρίας στα σύνορα με Λίβανο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας