Αθήνα, 6°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
6°C
6.3° 3.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
3°C
4.5° 2.1°
2 BF
68%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
5°C
5.4° 5.0°
4 BF
65%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
-5°C
-5.1° -5.1°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αραιές νεφώσεις
0°C
-0.1° -0.4°
0 BF
69%
Βέροια
Αίθριος καιρός
3°C
2.6° 1.6°
1 BF
78%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
-2°C
-0.8° -1.6°
0 BF
86%
Αγρίνιο
Ελαφρές νεφώσεις
4°C
4.1° 4.1°
1 BF
77%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
10°C
9.8° 6.6°
5 BF
71%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
5.9° 3.5°
4 BF
67%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
7.4° 7.2°
6 BF
76%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.0° 4.0°
5 BF
56%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
6°C
5.9° 5.9°
3 BF
58%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
2°C
3.0° 1.9°
1 BF
100%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
4°C
4.5° 2.5°
0 BF
85%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
7.8° 7.7°
2 BF
53%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
5°C
6.0° 4.0°
0 BF
80%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
2°C
1.6° -4.7°
2 BF
63%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
3°C
3.3° 3.1°
2 BF
86%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
0°C
-0.4° -0.4°
1 BF
88%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2025
metanastes
φωτογραφία αρχείου | (AP Photo/Bernat Armangue, File)

Ναυάγιο στην Υεμένη: Τουλάχιστον 20 μετανάστες νεκροί στην Ερυθρά Θάλασσα

Τουλάχιστον είκοσι Αιθίοπες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε στα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Το σκάφος, που είχε αποπλεύσει από το Τζιμπουτί, μετέφερε 34 Αιθίοπες μετανάστες, τον Υεμενίτη κυβερνήτη και τον βοηθό του. Βυθίστηκε το Σάββατο στα ανοιχτά της Ταέζ, στη νοτιοδυτική Υεμένη, λόγω των σφοδρών ανέμων.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, τα θύματα είναι εννέα γυναίκες και έντεκα άνδρες.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από το Κέρας της Αφρικής διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα και προσπαθούν να φτάσουν στις πλούσιες χώρες του Κόλπου, για να γλιτώσουν από τους πολέμους, τις φυσικές καταστροφές ή τη φτώχεια. Ο ΔΟΜ κατέγραψε περισσότερες από 60.000 αφίξεις μεταναστών στην Υεμένη το 2024 και τουλάχιστον 97.200 το 2023.

Όσοι καταφέρνουν και φτάνουν στην Υεμένη συχνά αντιμετωπίζουν πολλές απειλές για την ασφάλειά τους σε αυτήν, τη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου όπου εδώ και μια δεκαετία έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. Οι περισσότεροι επιδιώκουν να πάνε στη Σαουδική Αραβία ή σε άλλες αραβικές χώρες της περιοχής, όπου βρίσκουν δουλειά ως εργάτες ή υπηρέτες.

Αυτή η νέα τραγωδία «αποτελεί υπενθύμιση για τις επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν οι μετανάστες στην αναζήτησή τους για λίγη ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή», είπε ο Αμπντουσατόρ Εσόεφ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στην Υεμένη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ναυάγιο στην Υεμένη: Τουλάχιστον 20 μετανάστες νεκροί στην Ερυθρά Θάλασσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας