Ο Μαντς Γκίλμπερτ σε παλαιότερο στιγμιότυπο, εν ώρα εργασίας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. | (AP Photo/Hatem Moussa)

«Κύριε Μπάιντεν με ακούτε; Ακούτε τα ουρλιαχτά των αθώων;» [βίντεο]

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον Νορβηγό γιατρό και ακτιβιστή Μαντς Γκίλμπερτ, με τις κραυγές αγωνίας και πόνου αμάχων που βρίσκονται στα υπό βομβαρδισμό νοσοκομεία της Γάζας να στοιχειώνουν.

Έκκληση με τον πιο δραματικό τρόπο κάνει ο Νορβηγός γιατρός και ακτιβιστής Μαντς Γκίλμπερτ, μέσω ενός βίντεο στο οποίο ακούγονται οι κραυγές πόνου από Παλαιστίνιους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, εξουθενωμένοι και τραυματισμένοι σε νοσοκομεία της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις σφαγές στην περιοχή και έχει βάλει στο στόχαστρο τα μεγάλα νοσοκομεία με τον αστήρικτο ισχυρισμό ότι λειτουργούν ως «κάλυψη» για κέντρα επιχειρήσεων της Χαμάς και είσοδοι για τα τούνελ της οργάνωσης.

Στο σπαρακτικό βίντεο ο γιατρός απευθύνεται σε δραματικούς τόνους τόσο στον Τζο Μπάιντεν και τον Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών.

Το μήνυμα αναφέρει: Πρόεδρε Μπάιντεν, κύριε Μπλίνκεν, πρόεδροι και πρωθυπουργού ευρωπαϊκών κρατών ακούτε τα ουρλιαχτά; Ακούτε τα ουρλιαχτά αθώων ανθρώπων από το νοσοκομείο Αλ Σίφα; Προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο και βομβαρδίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σήμερα το πρωί μέσα στο νοσοκομείο; Τα νοσοκομεία είναι οι ναοί της ανθρωπιάς και της προστασίας. Πότε όλοι σας θα βάλετε ένα τέλος; Είστε όλοι συνένοχοι.

Ο 76χρονος γιατρός, ανθρωπιστής και ακτιβιστής έχει σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο ήδη από τη δεκαετία του 1970, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργός στο θέμα της Παλαιστίνης και έχει βρεθεί πολλές φορές στη Μέση Ανατολή, αλλά και στον Λίβανο σε θερμές περιόδους. Έχει εργαστεί, ακόμη, ως εθελοντής και σε κιμπούτς.

Νωρίτερα, σήμερα, είχε κάνει δύο αναρτήσεις με εικόνες από τον σημερινό βομβαρδισμό του νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS