Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεκάδες άμαχοι νεκροί στον Ευφράτη

Ibaa News Agency, via AP

Δεκάδες άμαχοι νεκροί στον Ευφράτη

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Τριάντα οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, τη ζωή τους σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία, την οποία το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποδίδει σε ρωσικά αεροσκάφη. Η επιδρομή έγινε την ώρα που οι άμαχοι προσπαθούσαν με πλεούμενα να περάσουν τον Ευφράτη για να σωθούν από τις μάχες που μαίνονται στο Ντέιρ Εζόρ.

Οι δυνάμεις του συριακούς καθεστώτος, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, την οποία διαπερνά διαγώνια ο Ευφράτης, προκειμένου να αποσπάσουν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος την ομώνυμη πρωτεύουσά της.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, γειτονεύει με το Ιράκ και πολλοί Ιρακινοί είχαν προσφύγει εκεί όταν διέφυγαν από τις μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές του ΙΚ και τις ιρακινές δυνάμεις στη δική τους χώρα.

Η νέα επίθεση έρχεται μετά το βομβαρδισμό του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα από τον οποίο σκοτώθηκαν 18 άμαχοι, σύμφωνα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για θανάτους αμάχων στις επιδρομές της, κάτι που το ρωσικό επιτελείο διαψεύδει υποστηρίζοντας ότι στοχοθετεί «τρομοκράτες».

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, διεξάγουν ταυτόχρονες, χωριστές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στη Ντέιρ Εζόρ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Ντέιρ Εζόρ και στη Ράκα.

[ad-slot]

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Έδιωξαν από τα σύνορά τους άμαχους Σύρους εν μέσω βομβαρδισμών
Δεκάδες εκτοπισμένοι από τη Συρία πλησίασαν στα σύνορα με το Ισραήλ επιδιώκοντας να περάσουν για να ξεφύγουν από βομβιστικές επιθέσεις του καθεστώτος...
Έδιωξαν από τα σύνορά τους άμαχους Σύρους εν μέσω βομβαρδισμών
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ωρα μηδέν για Γούτα και Αφρίν
Οι άγριες μάχες συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο τόσο στον θύλακα των περιχώρων της Δαμασκού όσο και στο κουρδικό καντόνι του Αφρίν. Ο Τούρκος πρόεδρος...
Ωρα μηδέν για Γούτα και Αφρίν
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κίνδυνος ολικής ανάφλεξης
Οχι μόνο δεν έφτασε η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ανατολική Γούτα, αλλά καταγγέλλεται ότι χτυπήθηκε κομβόι 300 οικογενειών που επιχειρούσαν να...
Κίνδυνος ολικής ανάφλεξης
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«Εκεχειρία» με άλλους 80 νεκρούς!
Το σχέδιο κατάληψης του Χαλεπιού εφαρμόζουν φανερά πια η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της και στην περίπτωση της Ανατολικής Γούτα, οι 400.000 κάτοικοι...
«Εκεχειρία» με άλλους 80 νεκρούς!