Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής, σημειώθηκε ανοιχτά της Χιλής.
Δεν υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για θύματα ή ζημιές σύμφωνα με το Associated Press, ενώ δεν υπάρχουν φόβοι για εκδήλωση τσουνάμι σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 66 χλμ δυτικά – νοτιοδυτικά της Κονστιτουσιόν και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 16,5 χλμ.
Η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Χιλής ανέφερε πως ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και νότιας χώρας.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο αρχικά έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 7,2 Ρίχτερ.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας