Μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας ο Νικολάς Μαδούρο ακύρωσε το ταξίδι αντιπροσωπείας της κυβέρνησης του για τα νησιά Μπαρμπάντος, όπου επρόκειτο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση με μεσολάβηση της Νορβηγίας και στόχο της άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα.
«Μολονότι η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης που ορίστηκε από τον βουλευτή Χουάν Γκουαϊδό βρίσκεται ήδη στα Μπαρμπάντος για τον κύκλο συνομιλιών που προβλεπόταν για αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε να μη στείλει την αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας σε αυτή τη συνάντηση, λόγω της πολύ σοβαρής και βάρβαρης επίθεσης που διαπράττεται με τρόπο ακατάπαυστο και κακεντρεχή από την κυβέρνηση Τραμπ εναντίον της Βενεζουέλας», ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ η κυβέρνηση.
Η παραπάνω ένδειξη διαμαρτυρίας έρχεται τρεις μέρες μετά την κλιμάκωση της πίεσης από την Ουάσινγκτον με την υπογραφή του σχετικού εκτελεστικού διατάγματος από τον Αμερικανό πρόεδρο με το οποίο επέβαλε πάγωμα στους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και απαγόρευσε κάθε συναλλαγή με αυτή.
Όπως διαμήνυσε μία μέρα μετά ο Αμερικανός σύμβουλος ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, το μέτρο των κυρώσεων που μπορούν πλέον να επιβληθούν σε οποιαδήποτε συναλλαγή γίνεται με την βενεζουελανή κυβέρνηση θα εξωθήσει τις χώρες και τις εταιρείες να επιλέξουν μεταξύ συναλλαγών με τις ΗΠΑ ή με τη Βενεζουέλα.
Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια που οι ΗΠΑ δέσμευσαν περιουσιακά στοιχεία εξ ολοκλήρου μιας κυβέρνησης στο Δυτικό Ημισφαίριο και έδωσαν στις αμερικανικές αρχές πρωτοφανείς εξουσίες σε οικονομικούς πόρους που συνδέονται με τη Βενεζουέλα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας