Αθήνα, 34°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
34°C
35.1° 32.4°
3 BF
31%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
34°C
35.9° 32.1°
2 BF
40%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
34°C
34.0° 33.8°
2 BF
48%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
32°C
31.9° 31.9°
2 BF
29%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
30°C
29.9° 29.9°
3 BF
51%
Βέροια
Αίθριος καιρός
33°C
33.2° 33.2°
2 BF
40%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
30°C
30.4° 30.4°
2 BF
25%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
33°C
33.4° 33.4°
3 BF
33%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
28°C
32.2° 27.8°
4 BF
54%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
32°C
33.9° 32.1°
4 BF
38%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
28°C
28.4° 28.4°
4 BF
47%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
28°C
27.7° 27.7°
3 BF
61%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
30°C
29.9° 29.9°
2 BF
54%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
33°C
33.2° 33.2°
2 BF
25%
Λαμία
Αίθριος καιρός
33°C
33.8° 31.2°
3 BF
34%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
29°C
28.8° 28.8°
5 BF
58%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
33°C
33.3° 33.3°
3 BF
20%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
29°C
29.3° 28.8°
3 BF
55%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
31°C
31.4° 30.8°
3 BF
49%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
29°C
29.1° 29.1°
0 BF
45%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
zelenskyy
(Leon Neal/Pool via AP)

Σε τι συμφώνησαν στο ουκρανικό: Ο όρος για συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι UPD

Ο Πούτιν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Ζελένσκι, μόνο εάν επιτευχθούν ορισμένες συμφωνίες

Ρωσικό πλήγμα σε μικρό λεωφορείο που μετέφερε πολίτες στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα, την επομένη των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών που... δεν οδήγησαν στην επίτευξη εκεχειρίας.

Από την άλλη πλευρά, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) χτύπησαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη σε αποθήκες όπου βρίσκονταν στρατιωτικός εξοπλισμός, όπλα και καύσιμα, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας.

Σε τι συμφώνησαν

Σε συνάντηση χθες στην Κωνσταντινούπολη, για τις πρώτες ειρηνευτικές τους συνομιλίες από την άνοιξη του 2022, Ρώσοι και Ουκρανοί συμφώνησαν στην ανταλλαγή σημαντικού αριθμού αιχμαλώτων, 1.000 από κάθε πλευρά, σύμφωνα με τον Ρώσο διαπραγματευτή Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Ωστόσο η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς ανακοίνωση για κατάπαυση πυρός, παρά «την προτεραιότητα» που έδιναν σε αυτό το Κίεβο και οι σύμμαχοί του.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει τώρα να «παρουσιάσουν» το όραμά τους για μια τέτοια ανακωχή, δήλωσε ο Μεντίνσκι σε σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής αποστολής Ρουστέμ Ουμέροφ και ο Μεντίσνκι διευκρίνισαν ότι η ουκρανική πλευρά συζήτησε επίσης πιθανή συνάντηση μεταξύ των προέδρων Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν –κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής- με τον Ρώσο διαπραγματευτή να δηλώνει απλά ότι η Μόσχα «έχει λάβει υπόψιν αυτό το αίτημα».

Το Κρεμλίνο δήλωσε το Σάββατο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά μόνο εάν επιτευχθούν ορισμένες συμφωνίες - χωρίς να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές.

Μακρόν: Απειλεί με κυρώσεις, ποντάρει στον Τραμπ 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα από τα Τίρανα πως είναι «σίγουρος» ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα «αντιδράσει» στον «κυνισμό» του Βλαντίμιρ Πούτιν, ύστερα από νέο ρωσικό πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στην Ουκρανία.

«Απέναντι στον κυνισμό του προέδρου Πούτιν, πιστεύω, είμαι σίγουρος, ότι ο πρόεδρος Τραμπ, ανήσυχος για την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα αντιδράσει», δήλωσε ο ίδιος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Χθες, ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να προετοιμάζουν τις κυρώσεις που θα επιβάλουν στη Ρωσία «σε συντονισμό» με τις ΗΠΑ. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε τι συμφώνησαν στο ουκρανικό: Ο όρος για συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας