Αθήνα, 27°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
27°C
28.5° 26.7°
3 BF
37%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
26°C
26.9° 24.6°
1 BF
48%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
27°C
26.6° 26.0°
3 BF
52%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
1 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
24°C
23.9° 23.9°
1 BF
64%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
25°C
24.8° 24.8°
1 BF
63%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
21°C
21.4° 21.4°
2 BF
37%
Αγρίνιο
Ελαφρές νεφώσεις
26°C
25.7° 25.7°
1 BF
57%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
25°C
26.9° 24.4°
5 BF
57%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
25°C
25.5° 24.3°
4 BF
42%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
25°C
25.4° 25.4°
4 BF
44%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
26°C
25.7° 25.7°
1 BF
65%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
24.9° 24.9°
0 BF
78%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
24°C
23.9° 23.9°
0 BF
53%
Λαμία
Αίθριος καιρός
26°C
26.2° 25.7°
1 BF
47%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
26°C
25.8° 25.8°
2 BF
53%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
25°C
25.0° 24.8°
0 BF
43%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
26°C
26.0° 23.3°
2 BF
60%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
24°C
24.2° 24.2°
2 BF
70%
Καστοριά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
0 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
Αστυνομία - Σουηδία
Φωτογραφία αρχείου Ap Photo

Σουηδία: Νεκρός βρέθηκε διπλωμάτης συλληφθείς για κατασκοπεία

Φέρεται να είχε κινήσει υποψίες για ενέργειές του στην Στοκχόλμη μεταξύ της 1ης και της 11ης Μαΐου.

Σουηδός διπλωμάτης που συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος μερικές ημέρες αργότερα, βρέθηκε νεκρός στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης και την κυβέρνηση της Σουηδίας.

«Μπορούμε δυστυχώς να επιβεβαιώσουμε ότι συνεργάτης του υπουργείου Εξωτερικών πέθανε. Από σεβασμό προς τους συγγενείς του, δεν θα εισέλθουμε σε άλλες λεπτομέρειες» σημείωσε σε μήνυμά του προς το AFP το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας. Τα σουηδικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Σουηδό διπλωμάτη που ήταν ύποπτος για κατασκοπεία. Αυτός είχε κινήσει υποψίες για ενέργειές του στην Στοκχόλμη μεταξύ της 1ης και της 11ης Μαΐου.

Η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας (SӒPO) διερευνά πιθανή σχέση ανάμεσα στην υπόθεση αυτή και το σκάνδαλο που οδήγησε στην πρόσφατη παραίτηση του νέου συμβούλου για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας, σύμφωνα με πολλά σουηδικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT: στις 8 Μαΐου, ο 49χρονος Τομπίας Τίμπεργκ είχε παραιτηθεί μόνον 12 ώρες μετά τον διορισμό του, μετά την αποστολή στα μέσα ενημέρωσης και στην κυβέρνηση «ευαίσθητου περιεχομένου» φωτογραφιών του που προέρχονταν από την εφαρμογή ΛΟΑΤΚΙΑ+ γνωριμιών Grindr.

Σε επικοινωνία που είχε την Τετάρτη το AFP, ο δικηγόρος του διπλωμάτη για τον οποίο υπήρχαν υποψίες Άντον Στραντ, είχε δηλώσει ότι ο εντολέας του είχε απορρίψει όλες τις κατηγορίες κατασκοπείας. Επίσης δήλωσε ότι ο πελάτης του είχε πάει στο νοσοκομείο αφού αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη και είχε καταγγείλει την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του.

Αυτήν περιβάλλουν «περίεργες συνθήκες» σημείωσε επίσης ο Στραντ προς το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT: Οι αστυνομικοί φώναζαν σε άλλες γλώσσες κι όχι στα σουηδικά, δεν φορούσαν στολή και δεν συστήθηκαν ως αστυνομικοί παρά μόνον αφού έβαλαν τον ύποπτο σε αυτοκίνητο. Η SӒPO είχε ανακοινώσει από την πλευρά της τη Δευτέρα ότι «η επιχείρηση διεξήχθη ήρεμα».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σουηδία: Νεκρός βρέθηκε διπλωμάτης συλληφθείς για κατασκοπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας