Αθήνα, 22°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
23.5° 20.6°
1 BF
61%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
22.8° 18.6°
2 BF
62%
Πάτρα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
3 BF
57%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
17°C
16.9° 16.9°
0 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.5° 21.5°
2 BF
56%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
1 BF
82%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.5° 19.5°
2 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
26.1° 20.8°
3 BF
56%
Μυτιλήνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.1° 21.0°
0 BF
54%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
1 BF
71%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
22.0° 22.0°
3 BF
41%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
1 BF
64%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.4° 21.6°
0 BF
55%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
23.2° 22.8°
2 BF
52%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
19.4° 16.8°
0 BF
67%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
1 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.7°
1 BF
81%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
0 BF
79%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
putin
(Kristina Kormilitsyna, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)

«Ευχαριστώ» Πούτιν σε Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα για πρώτη φορά ότι είχε στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν για τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την προσωπική του ευγνωμοσύνη στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για τον ρόλο των στρατιωτών της Βόρειας Κορέας στο να εκδιωχθούν τα ουκρανικά στρατεύματα από τη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Οι Κορεάτες φίλοι μας ενήργησαν με αίσθηση αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και αληθινής συντροφικότητάς. Το εκτιμούμε ιδιαιτέρως αυτό και είμαστε ειλικρινώς προσωπικά ευγνώμονες στον Πρόεδρο (της Επιτροπής) Κρατικών Υποθέσεων Σύντροφο Κιμ Γιονγκ Ουν, ολόκληρη την ηγεσία και τον λαό της ΛΔΚ», ανέφερε η ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο της επίσημης ονομασίας της Βόρειας Κορέας (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας).

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα για πρώτη φορά ότι είχε στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν για τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία υπό τις διαταγές του Κιμ και ότι είχε βοηθήσει να ανακτηθεί ο έλεγχος ρωσικού εδάφους που κατείχε η Ουκρανία. Η Ουκρανία δήλωσε ωστόσο χθες, Κυριακή, ότι οι δυνάμεις της συνεχίζουν τις μάχες σε ρωσικό έδαφος.

Ο Πούτιν επαίνεσε σήμερα τον «ηρωισμό, το υψηλό επίπεδο ειδικής εκπαίδευσης και την αφοσίωση των Κορεατών στρατιωτών», που σύμφωνα με τον ίδιο «συμμετείχαν ενεργά» στις μάχες στην περιφέρεια του Κουρσκ και «υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας σαν δικιά τους». «Ο ρωσικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ το κατόρθωμα των μαχητών των ειδικών κορεατικών δυνάμεων», συνέχισε ο Πούτιν, δηλώνοντας «πεπεισμένος» ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ «θα συνεχίσουν να ενισχύονται με πετυχημένο και δυναμικό τρόπο σε όλα τα μέτωπα».

Τον Ιούνιο του 2024, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία που προέβλεπε «αμοιβαία» άμυνα σε περίπτωση επίθεσης σε κάποια από τις δυο χώρες.

«Καθίστε στο τραπέζι κι υπογράψτε τη συμφωνία»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε χθες Κυριακή τον Ρώσο ομόλογό του να «παύσει πυρ» και να κλείσει συμφωνία με την Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος που διαρκεί από τον Φεβρουάριο του 2022. «Θέλω να παύσει πυρ. Καθίστε στο τραπέζι κι υπογράψτε τη συμφωνία», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο στον διάδρομο του αεροδρομίου της Μόρισταουν, στην Μπέντμινστερ, στην πολιτεία Νιου Τζέρζι (ανατολικά).
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ευχαριστώ» Πούτιν σε Κιμ Γιονγκ Ουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας