Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν το ενδεχόμενο των εκλογών στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των υψηλού επιπέδου συνομιλιών στο Ριάντ, δήλωσε σήμερα στην Μόσχα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε απαντήσει στον Αμερικανό Πρόεδρο.
Υπήρξε μια «ανταλλαγή απόψεων» για το θέμα κατά την διάρκεια της συνάντησης της Τρίτης μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία
«Φυσικά, η απόφαση γι' αυτό δεν μπορεί να ληφθεί από την Μόσχα ή την Ουάσιγκτον» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
Η Μόσχα σε μια προσπάθεια να παραμερίσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον παρουσιάζει ως μη νόμιμο ηγέτη και ζητά εκλογές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αντικατάστασή του.
Στην Ουκρανία ισχύει ο στρατιωτικός νόμος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, με αποτέλεσμα οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να έχουν αναβληθεί και η πολιτική δραστηριότητα να έχει περιορισθεί. Υπάρχει μια ευρεία συμφωνία εντός της χώρας βάσει της οποίας δεν μπορούν να διεξαχθούν εκλογές όσο συνεχίζονται οι μάχες, καθώς θα είναι δύσκολο να διασφαλισθεί η συμμετοχή των στρατιωτών και των προσφύγων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Για τη Μόσχα, ωστόσο, θα ήταν επωφελές να πεισθεί η κυβέρνηση Τραμπ στην Ουάσιγκτον ότι ο Ζελένσκι δεν πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου - και το θέμα των εκλογών θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως χρήσιμο σημείο συζήτησης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει στην εξουσία χάρη σε μια σειρά από ανελεύθερες και άδικες εκλογές.
Ο Τραμπ έχει υιοθετήσει πρόσφατα θέσεις που ευθυγραμμίζονται με τη στάση της Ρωσίας όσον αφορά τον τερματισμό του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και της μη επιστροφής στα σύνορα όπως υπήρχαν στην Ουκρανία πριν από το 2014.
Ο πρόεδρος Πούτιν «αξιολογεί θετικά» τις συνομιλίες Μόσχας - Ουάσινγκτον στο Ριάντ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι ενημερώθηκε δηλώνοντας ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των διμερών συνομιλιών Μόσχας - Ουάσινγκτον που έγιναν στο Ριάντ. Ναι, ενημερώθηκα. Τις αξιολογώ πολύ θετικά, υπάρχουν αποτελέσματα», είπε ο Πούτιν για τις συνομιλίες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας