Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.9° 15.0°
3 BF
60%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
15°C
16.0° 14.3°
4 BF
63%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.1° 15.5°
3 BF
61%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
55%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
13°C
12.9° 12.9°
3 BF
58%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
57%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
31%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
56%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
15.8° 14.7°
1 BF
67%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
34%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
47%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.3° 13.3°
4 BF
62%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
2 BF
64%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
3 BF
55%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 14.6°
2 BF
57%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
16°C
16.0° 15.8°
4 BF
52%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
55%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.3° 13.3°
3 BF
71%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.6° 13.6°
3 BF
72%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.5° 14.5°
2 BF
47%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025
Πούτιν - Τραμπ
(AP Photo/Susan Walsh, File)

Πεσκόφ: Τώρα θα μιλήσουμε για ειρήνη, όχι για πόλεμο

Το «μυστήριο» της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, «λύθηκε» από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες πλέον να μιλήσουν για ειρήνη και όχι για πόλεμο, διαμηνύοντας το τέλος του τριετούς πολέμου στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις από την πλευρά του Κρεμλίνου ενισχύουν ένα τετ-α-τετ μεταξύ των δύο προέδρων, στο οποίο φαίνεται να υπάρχει μια ελπίδα, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για την Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι τώρα θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μέσω διαλόγου», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στον Πάβελ Ζαρούμπιν, δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης που καλύπτει τα θέματα του Κρεμλίνου, σε σύντομο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Τώρα θα μιλήσουμε για ειρήνη, όχι για πόλεμο».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των σημερινών συνθηκών, προσθέτοντας ότι οι δυτικές κυρώσεις δεν θα αποτρέψουν τις συνομιλίες Ρωσίας-ΗΠΑ καθώς μπορούν «να αρθούν όσο γρήγορα επιβλήθηκαν».

Συνάντηση τις ερχόμενες μέρες

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ επισκέφθηκε σήμερα τη Σαουδική Αραβία ενόψει των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Σιλουάνοφ απηύθυνε ομιλία σε συνέδριο για τις οικονομίες αναδυομένων αγορών, που διοργανώθηκε από το σαουδαραβικό υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν στη Σαουδική Αραβία τις ερχόμενες ημέρες για να ξεκινήσουν συνομιλίες με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσαν χθες ένας Αμερικανός βουλευτής και μια πηγή με γνώση των σχεδίων αυτών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πεσκόφ: Τώρα θα μιλήσουμε για ειρήνη, όχι για πόλεμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας