«Ισλαμιστικό κίνητρο» διακρίνουν οι διωκτικές αρχές στην χθεσινή επίθεση του 24χρονου Φαρχάντ Ν. εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους διαδηλωτών στο Μόναχο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 36 άτομα - ανάμεσά τους ένα παιδί 2 ετών, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Φαρχάντ Ν., ο οποίος, σύμφωνα με την WELT, νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος και με παραισθήσεις, έχει ομολογήσει ότι οδήγησε εσκεμμένα το αυτοκίνητο επάνω στο πλήθος.
«Η δήλωσή του υποδηλώνει θρησκευτικό κίνητρο. Θα τολμούσα να μιλήσω για ισλαμιστικό κίνητρο», δήλωσε η εισαγγελέας Γκαμπριέλε Τίλμαν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για συμμετοχή του δράστη σε ισλαμιστική οργάνωση, κατά καιρούς ωστόσο δημοσίευσε σχόλια θρησκευτικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε μια συνομιλία του προχθές έγραψε «αύριο ίσως να μην είμαι εδώ». Μετά την επίθεση φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» και προσευχήθηκε, αποκάλυψε η εισαγγελέας.
Fake news από την ακροδεξιά
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, διαβεβαίωσε ότι ζούσε «απολύτως νόμιμα» στην Γερμανία -διαψεύδοντας ψευδείς πληροφορίες που διέρρευσε η ακροδεξιά-, ενώ δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία με άλλα αδικήματα. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε σήμερα ότι δεν διακρίνει κάποια συστημική σχέση μεταξύ των επιθέσεων από αλλοδαπούς το τελευταίο διάστημα. «Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές», δήλωσε ο Χέρμαν.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας