Αθήνα, 24°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
24°C
26.3° 22.8°
2 BF
49%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
23°C
25.3° 20.7°
3 BF
48%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 20.5°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
52%
Αλεξανδρούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
59%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
22.0° 22.0°
2 BF
50%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
22.4° 22.4°
4 BF
23%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
24°C
23.6° 23.6°
2 BF
50%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
29°C
28.8° 27.2°
4 BF
39%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
25°C
24.9° 24.9°
3 BF
33%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
23.4° 23.4°
3 BF
49%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.5° 18.5°
3 BF
67%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
26.9° 26.9°
4 BF
26%
Λαμία
Αίθριος καιρός
28°C
28.3° 25.6°
1 BF
29%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.8° 21.6°
2 BF
58%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
25°C
25.0° 24.8°
2 BF
43%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
19°C
20.3° 19.4°
0 BF
75%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
78%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.6° 19.6°
2 BF
50%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
πιτμπουλ
φωτογραφία αρχείου

Δυο πίτμπουλ τραυμάτισαν θανάσιμα μωρό στην Ιταλία

Ένα μωρό 15 μηνών στην Ιταλία έχασε σήμερα με σοκαριστικό τρόπο τη ζωή του, μπροστά στα μάτια της μητέρας του κι άλλων ανθρώπων, καθώς, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, του επιτέθηκαν δύο σκυλιά.

Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς συνέβη το τραγικό συμβάν στο Σαλέρνο, σε μικρή απόσταση από την Νάπολη, είναι συγκεχυμένες. 

Όπως αναφέρει η La Stampa, μια πρώτη αναπαράσταση υποστηρίζει πως το μωρό ήταν στην αγκαλιά του θείου του, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής το κρατούσε η μητέρα του, όταν βγαίνοντας απ' το σπίτι, τα δύο σκυλιά, ράτσας πίτμπουλ, δάγκωσαν το παιδί, αρπάζοντάς το κυριολεκτικά από την αγκαλιά της γυναίκας.

Τα πίτμπουλ, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν σε οικογενειακούς φίλους του παιδιού, μάλλον είχαν φύγει από διπλανή αυλή και έφτασαν στον κήπο του σπιτιού του θύματος. 

Απ' την επίθεση τραυματίστηκε και η μητέρα του μωρού, που προσπάθησε να το σώσει.

Στο σημείο έσπευσε  ασθενοφόρο, αλλά ήταν ήδη αργά για το μωρό.

«Σήμερα το πρωί, γύρω στις 8, έγινε επίθεση από σκύλο σε παιδί που το κρατούσαν στην αγκαλιά της μητέρας του, τουλάχιστον έτσι μου λένε. Το άρπαξαν κυριολεκτικά από τα χέρια και το δάγκωσαν. Η κτηνιατρική υπηρεσία θα πάρει και τα δύο σκυλιά που δεν ανήκαν στην οικογένεια που επλήγη από αυτή την τραγωδία αλλά σε άλλη οικογένεια που μένει στο ίδιο σπίτι. Ήταν μια άγρια ​​επίθεση και παρόλο που ένας από τους θείους του παιδιού παρενέβη επίσης για να προσπαθήσει να το απελευθερώσει, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα», είπε ο δήμαρχος του Έμπολι (Σαλέρνο), Μάριο Κόντε. 

«Όλα έγιναν ξαφνικά, μέσα σε λίγες στιγμές και κανείς δεν εξηγεί πώς θα μπορούσε να συμβεί καθώς αυτά τα σκυλιά ήταν πάντα εκεί. Σε αυτό το σπίτι θα πρέπει να νοικιάζει η οικογένεια του παιδιού. Είναι μια τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρη την κοινότητα. Και πρέπει να είναι μια προειδοποίηση για όσους έχουν αυτά τα σκυλιά που δυστυχώς είναι ιδιαίτερα, με ιδιαίτερες ανάγκες. Όσοι έχουν αυτά τα σκυλιά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Εδώ χάσαμε ένα μικρό παιδί, κάτι που επηρεάζει τους πάντες. Από ό,τι μου είπαν, δεν έχει συμβεί ποτέ κανένα ανησυχητικό περιστατικό». 

Έρευνα για την υπόθεση έχει ανοίξει η εισαγγελία του Σαλέρνο, η οποία εξετάζει τη θέση της γυναίκας που είχε αφήσει χωρίς επιτήρηση τα δύο σκυλιά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένας άνδρας που ζούσε στην περιοχή Μαντσιάνα, λίγο έξω από την Ρώμη, είχε δεχθεί θανάσιμη επίθεση από τρία σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ, ενώ έτρεχε σε δασώδη περιοχή.


 
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δυο πίτμπουλ τραυμάτισαν θανάσιμα μωρό στην Ιταλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας