Αθήνα, 11°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
11°C
12.3° 9.5°
0 BF
78%
Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις
8°C
9.3° 6.2°
0 BF
84%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.0° 8.7°
2 BF
78%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
5.9° 5.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
3°C
2.9° 2.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.2° 6.0°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
2°C
4.8° 2.4°
2 BF
87%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
7°C
7.4° 7.4°
2 BF
94%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
12.5° 10.8°
2 BF
87%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
9.3° 8.5°
1 BF
92%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
1 BF
76%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.8° 11.8°
1 BF
73%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
10°C
9.8° 9.8°
1 BF
59%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
5.7° 5.7°
0 BF
87%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
7.8° 7.8°
2 BF
93%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.2° 10.8°
1 BF
86%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
11.5° 8.0°
1 BF
80%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
86%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
8.9° 7.0°
1 BF
100%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
5.2° 5.2°
1 BF
84%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
germany
(Christian Wiediger/dpa via AP)

Τέσσερις νεκροί στη Γερμανία από σφοδρές χιονοπτώσεις που «παραλύουν» τη χώρα

Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. 

Τέσσερις άνθρωποι - ανάμεσά τους ένα παιδί- έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες από την κακοκαιρία. 
Με προβλήματα και καθυστερήσεις λειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου, ενώ η κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους γίνεται με δυσκολίες, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Βαυαρίας δύο άνδρες σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε φορτηγό, λόγω της βροχής, η οποία καθιστούσε εξαιρετικά ολισθηρό τον δρόμο. Το ίδιο φαινόμενο προκάλεσε πολλά ακόμη τροχαία ατυχήματα στην περιοχή του Μονάχου, περιορισμένης ωστόσο σοβαρότητας.

Σε ημιορεινή περιοχή της Σαξονίας, λεωφορείο προσέκρουσε σε εκχιονιστικό μηχάνημα και στη συνέχεια σε δέντρο, προκαλώντας τον θάνατο ενός 10χρονου αγοριού, το οποίο επέβαινε στο λεωφορείο. Σοβαρά τραυματίστηκαν ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ένας 57χρονος άνδρας δεν κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει εγκαίρως το σύστημα πέδησης και συγκρούστηκε με λεωφορείο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το οποίο παρέμεινε κλειστό για το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου, οι πτήσεις διακόπηκαν σήμερα εκ νέου, λόγω του πάγου. Το πτητικό πρόγραμμα παραμένει περιορισμένο, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών.

Αντίστοιχο κύμα κακοκαιρίας πλήττει και τις γειτονικές Αυστρία και Ελβετία. Η χιονόπτωση έχει επηρεάσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την περιοχή και έχει οδηγήσει σε συναγερμό για πιθανές χιονοστιβάδες.

Το Σαββατοκύριακο, στην Τσεχία ο κύριος αυτοκινητόδρομος ήταν αποκλεισμένος για ώρες και περισσότερα από 15.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ ακυρώθηκαν την Κυριακή εξαιτίας της χιονόπτωσης που έπληξε την Ολλανδία. 

Προβλήματα στις μετακινήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι θερμοκρασίες ήταν υπό το μηδέν σε πολλές περιοχές, ενώ το χιόνι το σαββατοκύριακο έφτασε έως και τα 15 εκατοστά.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τέσσερις νεκροί στη Γερμανία από σφοδρές χιονοπτώσεις που «παραλύουν» τη χώρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας