Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα ένα επταώροφο κτίριο στη συνοικία Colli Aniene στη Ρώμη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και άλλοι 17 να τραυματιστούν.
Απ' αυτούς οι 7 είναι εγκαυματίες, εκ των οποίων τρεις σε σοβαρή κατάσταση. Ενώ άλλοι δέκα εισέπνευσαν καπνό και αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
Ο τραγικός απολογισμός δεν είναι ακόμα οριστικός τονίζει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα La Stampa.
Η φωτιά στο κτίριο, στο οποίο γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι τοπική ώρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροοφορίες από πηγές των διασωστών πιθανότατα ξεκίνησε από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κάτω από το κτίριο. Οι φλόγες του αυτοκινήτου πυροδότησαν την έκρηξη κάποιων κυλίνδρων ασετυλίνης που υπήρχαν στο εργοτάξιο, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Αμέσως υψώθηκε στον ουρανό μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού, που ήταν ορατή από μεγάλο μέρος της πόλης.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας.
«Θέλω να βγω από το σπίτι»: είναι οι κραυγές των κατοίκων εν μέσω της φωτιάς. «Καλέστε την πυροσβεστική, βγείτε έξω, βγείτε έξω», φώναζαν κάποιοι στο δρόμο.
«Από το δρόμο νόμιζα ότι άκουσα τουλάχιστον δύο εκρήξεις», λέει μια κοπέλα που βρισκόταν κοντά στο κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες.