Τέλος δεν έχουν τα επικριτικά δημοσιεύματα ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.
Αυτή τη φορά η εφημερίδα Le Soir δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Jean-Paul Marthoz με τίτλο «Ο πόλεμος κατά της δημοσιογραφίας», που αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δημοσιογραφίας που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες πρόσφατα και στις απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου.
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε άνοδο της βίας κατά των δημοσιογράφων, δίνοντας ως παράδειγμα και την υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ.
Ειδικότερα για την Ελλάδα σημειώνει τα εξής: «Αν κάποιος εξακολουθούσε να αμφιβάλλει για την πραγματικότητα των απειλών, αρκούσε να διαβάσει τους New York Times της 26ης Νοεμβρίου, οι οποίοι περιέγραφαν μια ανησυχητική επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου στο 'λίκνο της δημοκρατίας', την Ελλάδα, όπου, μεταξύ άλλων παραβιάσεων, οι υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεπταν δημοσιογράφους με το πρόσχημα ότι ερευνούσαν θέματα "εθνικής ασφάλειας", συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης.
»Ένα από τα θύματα αυτού του "ελληνικού Watergate", ο Σταύρος Μαλιχούδης, βρισκόταν στο συνέδριο των Βρυξελλών. "Τι μπορείτε να κάνετε όταν το κράτος είναι ο αυτουργός;" σημείωσε».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας