Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στα Δυτικά Βαλκάνια πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον επόμενο μήνα, μεταφέροντας το μήνυμα ότι η περιοχή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με φιλοδοξίες ένταξης στην ΕΕ - Μαυροβούνιο, Σερβία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κοσσυφοπέδιο - έχουν εμπλακεί σε μια πολυετή μεταρρυθμιστική διαδικασία, είπε ο Σολτς στους βουλευτές στο Βερολίνο.
"Η τήρηση των δεσμεύσεών μας απέναντί τους δεν είναι μόνο ζήτημα αξιοπιστίας μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ενσωμάτωσή τους είναι επίσης προς τα στρατηγικά μας συμφέροντα", είπε, επισημαίνοντας την επιρροή "εξωτερικών δυνάμεων" στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.
Πηγή: Reuters
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας