Σε σημαντική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προχωρά από αυτήν την Παρασκευή η Ιταλία. Συγκεκριμένα, σταματά πλέον να ισχύει η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους και οι πολίτες καλούνται να τη φορούν μόνο σε περίπτωση πολυκοσμίας.
Η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει αν το μέτρο θα πρέπει να παραταθεί, ανάλογα με τη διάδοση του κορονοϊού.
Επίσης, ανοίγουν και πάλι ντίσκο και κλαμπ. H πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνον σε όσους πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστο δυο δόσεις εμβολίου ή έχουν θεραπευθεί από τον κορονοϊό. Παράλληλα, στην πίστα χορού –όπου κανείς θα μπορεί να βγάζει τη μάσκα– θα πρέπει να μπορεί να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων, ανάμεσα στους πελάτες.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας