Mustafa Kamaci/Turkish Presidency via AP

Τον θάνατο Κούρδου στρατιωτικού ηγέτη ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκε σε επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο Ιράκ. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Κούρδος στρατιωτικός ηγέτης Σελμάν Μποζκίρ, γνωστός και με το προσωνύμιο «Ντόκτορ Χουσεΐν», ήταν ο υπεύθυνος του PKK στο Μαχμούρ, έναν καταυλισμό Κούρδων προσφύγων στο βόρειο Ιράκ.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η αυτονομιστική και ολέθρια οργάνωση να χρησιμοποιεί το Μαχμούρ ως επωαστήρα τρομοκρατίας. Θα συνεχίσουμε να εξολοθρεύουμε την τρομοκρατία στην πηγή της», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος. «Όλοι οι τρομοκράτες θα έχουν το ίδιο τέλος», προειδοποίησε από την πλευρά του ο επικεφαλής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Ο καταυλισμός Μαχμούρ, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τον ΟΗΕ για να στεγάσει Κούρδους της Τουρκίας, βομβαρδίστηκε το Σάββατο από ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ένας Κούρδος βουλευτής που κατάγεται από τον καταυλισμό αυτόν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τρεις πολίτες.

Η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το PKK ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του τον καταυλισμό που απέχει 250 χιλιόμετρα νοτίως των τουρκικών συνόρων. Η Τουρκία υποστηρίζει επίσης ότι το Ιράκ παραμένει αδρανές και ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διεξάγει η ίδια τον πόλεμο –στο ιρακινό έδαφος– εναντίον του PKK. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι «αν τα Ηνωμένα Έθνη δεν εκκαθαρίσουν αυτό το μέρος», δηλαδή τον καταυλισμό Μαχμούρ, «τότε θα το αναλάβουμε εμείς».

Οργή Κούρδων: Νεκρή γυναίκα από επίθεση ενόπλου σε γραφεία του HDP
Νεκρή έπεσε από τα πυρά ενόπλου το μεσημέρι της Παρασκευής γυναίκα στέλεχος του HDP. Δράση μισθοφόρων για λογαριασμό του Ερντογάν καταγγέλλει το φιλοκουρδικό κόμμα.
Οργή Κούρδων: Νεκρή γυναίκα από επίθεση ενόπλου σε γραφεία του HDP
ΕΥΡΩΠΗ
Τουρκία: Αναρμόδιο δηλώνει το Συνταγματικό Δικαστήριο για την προσφυγή του Γκεργκερλίογλου
Μετά την απόφαση αυτή, ο Γκεργκερλίογλου ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Κρεσέντο αυταρχισμού Ερντογάν εις βάρος Ντεμιρτάς και Γκεργκερλίογλου
Νέες ποινές στον ήδη φυλακισμένο πρώην ηγέτη του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, παρά τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για άμεση αποφυλάκιση. «Ραβασάκι» να παραδοθεί στον εισαγγελέα έλαβε ο Ομέρ Φαρούκ...
Κρεσέντο αυταρχισμού Ερντογάν εις βάρος Ντεμιρτάς και Γκεργκερλίογλου
ΕΥΡΩΠΗ
Ελεύθερος ο Γκεργκερλίογλου μετά την επεισοδιακή σύλληψή του στην τουρκική βουλή
Σε επικίνδυνους ακροβατισμούς επιδίδεται η κυβέρνηση Ερντογάν υπό το βάρος και της παγκόσμιας κινητοποίησης φορέων και Διεθνών Οργανισμών για να μην οδηγηθεί ο Ομέρ Φαρούκ Γκεργερλίογλου του φιλοκουρδικού...
Χτυπάει τους Κούρδους... για να «ακούσουν» οι ΗΠΑ
Νέος κύκλος επιθέσεων απέναντι στην κουρδική οργάνωση PKK από τον Ταγίπ Ερντογάν επικαλούμενος την εκτέλεση δεκατριών Τούρκων αιχμαλώτων, την οποία οι Κούρδοι αρνούνται.
Χτυπάει τους Κούρδους... για να «ακούσουν» οι ΗΠΑ
Επίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ: Ή μαζί στο ΝΑΤΟ ή με τους τρομοκράτες του PKK
«Αστεία» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για την καταδίκη του θανάτου 13 στρατιωτών και αστυνομικών της γείτονος, τον οποίο η Άγκυρα αποδίδει σε εκτελεστές του PKK.
Επίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ: Ή μαζί στο ΝΑΤΟ ή με τους τρομοκράτες του PKK