Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν, το ένα σοβαρά, έπειτα από έκρηξη που πιθανολογείται ότι οφείλεται σε επιστολή-βόμβα ή δέμα-βόμβα, σε σουπερμάρκετ μεγάλης αλυσίδας στο Νέκαρσουλμ, κοντά στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη αυτού του τύπου μέσα σε δύο 24ωρα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο γραφείων της αλυσίδας Lidl και οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της εταιρείας απομακρύνθηκαν από το κτίριο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η βόμβα βρισκόταν σε πακέτο το οποίο παρέλαβε και άνοιξε ένας εργαζόμενος, ο οποίος και τραυματίστηκε σοβαρότερα. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει αν το σημερινό περιστατικό σχετίζεται με έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε αποθήκη εμπορευμάτων στο Επελχάιμ, 60 χλμ μακριά από το Νέκαρσουλμ.
Για την αντιμετώπιση του περιστατικού, στο σημείο έχει πάει ειδική ομάδα πυροτεχνουργών που ερευνά το κτίριο, ενώ βρίσκονται εκεί πολλές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας