Η Ουγγαρία μπλόκαρε την έγκριση του επταετούς προϋπολογισμού της Ε.Ε. και του Ταμείου Ανάκαμψης, διότι... θα ήταν υποχρεωμένη να ανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες, δήλωσε σήμερα ο Βίκτορ Όρμπαν.
Η Ουγγαρία, μαζί με την Πολωνία, έθεσαν βέτο πριν δυο ημέρες στην έγκριση και του προϋπολογισμού και του κρίσιμου για την ανάκαμψη από την πανδημία Ταμείου με το επιχείρημα ότι περιείχαν όρο που συνέδεε την εκταμίευση των κονδυλίων με τον σεβασμό του κράτους δικαίου.
Σήμερα η Βουδαπέστη άλλαξε τροπάρι, επικαλούμενη έναν άλλο, μάλλον αβάσιμο λόγο. «Από τη στιγμή που θα γινόταν αποδεκτή η πρόταση [για τον προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης] δεν θα υπήρχε εμπόδιο έτσι ώστε να συνδεθεί η εκταμίευση των κονδυλίων με το μεταναστευτικό και να εκβιαστούν οι χώρες που αντιτίθενται στους μετανάστες με κυρώσεις», δήλωσε ο Όρμπαν σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο κρατικό πρακτορείο ΜΤΙ.
Ωστόσο, το πακέτο του προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης δεν περιλαμβάνει ειδικούς όρους για το μεταναστευτικό.
Φυσικά, ο Όρμπαν είναι σφοδρός πολέμιος της αποδοχής μεταναστών και προσφύγων, με το επιχείρημα ότι αλλοιώνεται έτσι η Ευρωπαϊκή ταυτότητα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας