• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    21°C 19.5°C / 23.0°C
    3 BF
    56%
  • Θεσσαλονίκη
    Αίθριος καιρός
    19°C 15.6°C / 22.7°C
    3 BF
    62%
  • Πάτρα
    Αραιές νεφώσεις
    21°C 19.0°C / 22.7°C
    3 BF
    50%
  • Ιωάννινα
    Αυξημένες νεφώσεις
    19°C 19.4°C / 19.9°C
    3 BF
    36%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 15.9°C / 18.5°C
    3 BF
    67%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 21.5°C / 24.0°C
    2 BF
    61%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    20°C 17.9°C / 20.4°C
    2 BF
    30%
  • Αγρίνιο
    Αραιές νεφώσεις
    23°C 22.9°C / 22.9°C
    2 BF
    52%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    18°C 17.2°C / 18.8°C
    3 BF
    76%
  • Μυτιλήνη
    Αίθριος καιρός
    19°C 17.9°C / 18.9°C
    1 BF
    55%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    18°C 18.4°C / 18.8°C
    2 BF
    59%
  • Σκόπελος
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 15.7°C / 15.7°C
    1 BF
    72%
  • Κεφαλονιά
    Αυξημένες νεφώσεις
    17°C 17.0°C / 17.0°C
    3 BF
    67%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 22.3°C / 23.9°C
    0 BF
    43%
  • Λαμία
    Αίθριος καιρός
    24°C 17.5°C / 24.4°C
    2 BF
    46%
  • Ρόδος
    Αίθριος καιρός
    20°C 18.8°C / 19.9°C
    5 BF
    57%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    22°C 19.9°C / 23.2°C
    3 BF
    35%
  • Καβάλα
    Αίθριος καιρός
    15°C 15.5°C / 16.3°C
    3 BF
    77%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    22°C 15.7°C / 22.2°C
    3 BF
    63%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 20.5°C / 20.5°C
    3 BF
    35%
AP Photo/Manu Fernandez
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέα καραντίνα στη Μαδρίτη

  • A-
  • A+

Παρά την πολυήμερη αντίσταση της προέδρου της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης και άλλων τοπικών κυβερνήσεων της Καστίλης που ελέγχονται από την ισπανική Δεξιά, η κεντρική κυβέρνηση Σάντσεθ... πάτησε πόδι κι έτσι το νέο «μερικό» λοκντάουν σε ολόκληρη την πρωτεύουσα είναι γεγονός.

Το σχετικό διάταγμα θα πρέπει να εφαρμοστεί εντός 48 ωρών. Το διάταγμα πάντως προβλέπει την επέκταση του περιορισμού της κυκλοφορίας στο σύνολο της πρωτεύουσας και σε εννέα προάστιά της, με συνολικό πληθυσμό 3,2 εκατομμύρια.

Οι κάτοικοι δεν θα μπορούν πλέον να βγουν από τη συνοικία τους παρά μόνο για λόγους πρώτης ανάγκης. Επίσης, η Μαδρίτη θα κλείσει για τους επισκέπτες από άλλες πόλεις για κάθε «αδικαιολόγητη» επίσκεψη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΥΡΩΠΗ
Αρον άρον σε λοκντάουν η Τσεχία
Μετά την Ιρλανδία, η Τσεχία είναι από χθες το δεύτερο ευρωπαϊκό κράτος που τίθεται σε καθεστώς λοκντάουν με την πανδημία να σαρώνει τη χώρα.
Αρον άρον σε λοκντάουν η Τσεχία
ΕΥΡΩΠΗ
Ξανά «στον πάγο» η Ιρλανδία
Η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε αργά το βράδυ της Δευτέρας να θέσει τη χώρα στο ανώτατο επίπεδο 5 των υγειονομικών περιορισμών, επιβάλλοντας εθνικό λοκντάουν.
Ξανά «στον πάγο» η Ιρλανδία
ΕΥΡΩΠΗ
Ένα βήμα πριν από την κήρυξη κατάστασης συναγερμού η Ισπανία
Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και η κήρυξη του συνόλου της χώρας σε κατάσταση συναγερμού είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση για ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να...
Ένα βήμα πριν από την κήρυξη κατάστασης συναγερμού η Ισπανία
ΕΥΡΩΠΗ
Διαδηλώσεις για τα μέτρα
Την ώρα που οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας ξεπερνούσαν το εκατομμύριο παγκοσμίως, σε Μαδρίτη, Τελ Αβίβ και Λονδίνο διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη μεροληπτική στόχευση των περιορισμών.
Διαδηλώσεις για τα μέτρα
ΕΥΡΩΠΗ
Ο κορονοϊός δεν πάει διακοπές
Ο εφιάλτης αναβιώνει σε πολλές περιοχές του πλανήτη με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι, αν δεν υπάρξει πρόοδος και δεν τηρούνται τα μέτρα, ο αριθμός κρουσμάτων και νεκρών θα πολλαπλασιαστεί.
Ο κορονοϊός δεν πάει διακοπές

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας