Έρευνα για διαφθορά διενεργείται σε βάρος του υφυπουργού Μεταφορών της Ιταλίας και συμβούλου του Ματέα Σαλβίνι για οικονομικά θέματα, Αρμάντο Σίρι, ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε με 30.000 ευρώ για να ευνοήσει μια εταιρεία του τομέα της αιολικής ενέργειας, όπως μεταδίδει το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται και ο Σικελιανός φυγόδικος μαφιόζος Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, έχει προκαλέσει τριγμούς στην ακροδεξιά συγκυβέρνηση των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά.
Από την πλευρά του ο Σίρι απορρίπτει τις κατηγορίες εναντίον του αποκλείοντας παράλληλα κάθε ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του.
Όμως, ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Βιομηχανίας, Λουίτζι ντι Μάγιο, τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι οφείλει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση (...) Πρόκειται για ηθικό και πολιτικό ζήτημα».
Σε αντίθετη γραμμή, η Λέγκα συνεχίζει να υποστηρίζει τον Σίρι, ενώ και ο ίδιος ο Σαλβίνι υποστήριξε πως ο υφυπουργός «δεν πρέπει να παραιτηθεί»
Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε εμφανίστηκε επιφυλακτικός, ενώ ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι ανακοίνωσε πως απαλλάσσει τον Σίρι από όλες τις αρμοδιότητές του μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Η σύγκρουση των δύο συγκυβερνώντων έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις προεκλογικές καμπάνιες για τις ευρωεκλογές, ενώ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει θέσει πολύ υψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα διαφθοράς.
«Θυμίζω στους φίλους μας των Πέντε Αστέρων ότι υπερασπίστηκαν την [δήμαρχο της Ρώμης Βιρτζίνια] Ράτζι όταν τελούσε υπό έρευνα. Παρακαλώ να μην εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά», σχολίασε ο Σαλβίνι.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας