Προκαταρκτική απαγγελία κατηγοριών έκαναν οι γαλλικές αρχές εις βάρος ενός ατόμου που φέρεται ότι προμήθευσε με όπλα τον δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, η αστυνομία συνέλαβε και κρατάει ακόμη δύο άτομα στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, που δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου, ο άνδρας που φέρεται ότι προμήθευσε τα όπλα στον δράστη της επίθεσης, Σερίφ Σεκάτ, είναι αντιμετώπος με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της προμήθειας όπλων για τρομοκρατική επίθεση.
Όπως αναφέρεται ο κατηγορούμενος προμήθευσε το όπλο που χρησιμοποίησε ο Σεκάτ στην επίθεση του Στρασβούργου την περασμένη Πέμπτη.
Δύο συλλήψεις
Επίσης η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, που φέρονται ότι «είχαν κάποιο ρόλο στην επίθεση» του Στρασβούργου, αλλά και ότι σχετίζονται και με την προμήθεια του όπλου που χρησιμοποίησε ο δράστης.
Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και κρατούνται συνολικά τρία άτομα, ενώ η οικογένεια του δράστη, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά έπειτα από καταδίωξη, κλήθηκε να καταθέσει στις αρχές, ωστόσο αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
Συνάντηση υπουργού με εκπροσώπους της αστυνομίας
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους των συνδικάτων των αστυνομικών, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» που έχουν διαρκέσει πέντε εβδομάδες.
Οι αστυνομικοί, τόσο λόγω των κινητοποιήσεων όσο και της νέας τρομοκρατικής επίθεσης, ζητούν ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας με μέσα και άτομα, και να μην πραγματοποιηθούν οι επικείμενες περικοπές στον προϋπολογισμό για τα σώματα ασφαλείας.
Οι αστυνομικοί έχουν προαναγγείλει για την Τρίτη και την Τετάρτη ότι θα «μειώσουν την παροχή των υπηρεσιών τους» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας