Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βρετανικές «εγγυήσεις» στον Ισημερινό για τον Άσανζ

AP Photo / Frank Augstein

Βρετανικές «εγγυήσεις» στον Ισημερινό για τον Άσανζ

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Ο πρόεδρος του Ισημερινού δήλωσε ότι η Βρετανία έχει δώσει επαρκείς εγγυήσεις ώστε ο Τζούλιαν Άσανζ να φύγει από την πρεσβεία στο Λονδίνο, όπου ζει με καθεστώς ασύλου από το 2012.

Ο Λενίν Μορένο δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει γραπτές διαβεβαιώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν θα εκδώσει τον Αυστραλό ιδρυτή του WikiLeaks σε καμιά χώρα όπου θα κινδύνευε με θανατική ποινή.

Ο Μορένο δεν διευκρίνισε αν σκοπεύει να αναγκάσει τον Άσανζ να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού, αλλά είπε πως η νομική ομάδα του Άσανζ μελετά τα επόμενα βήματά της.

O Άσανζ βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού εδώ και έξι χρόνια, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψής του λόγω καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις.

Αν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, ο Άσανζ παραμένει στη διπλωματική αποστολή διότι φοβάται πως οι βρετανικές αρχές θα τον συλλάβουν με απώτερο σκοπό να τον παραδώσουν στις αμερικανικές αρχές, καθώς στις ΗΠΑ διώκεται για τη διαρροή στοιχείων μέσω Wikileaks.

 

  

 

 

ΕΥΡΩΠΗ
«Καυτή πατάτα» η υπόθεση Ασάνζ για Βρετανία και Εκουαδόρ
Κορυφώνεται το θρίλερ σχετικά με την τύχη του Τζούλιαν Ασάνζ • Υστερα από μια πενταετία διαμονής στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ο ιδρυτής...
«Καυτή πατάτα» η υπόθεση Ασάνζ για Βρετανία και Εκουαδόρ
ΕΥΡΩΠΗ
Παζάρι για το μέλλον του Ασάνζ
Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ, αφού η κυβέρνηση του Εκουαδόρ βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπ. Εξωτερικών του Ηνωμένου...
Παζάρι για το μέλλον του Ασάνζ