Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εχθροί μας οι μετανάστες κηρύττει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Εχθροί μας οι μετανάστες κηρύττει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Απίστευτες αναφορές για τους μετανάστες περιέχονται στην χριστουγεννιάτικη «εγκύκλιο αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, η οποία διαβάστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της Κύπρου ανήμερα των Χριστουγέννων.

Μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μίλησε για το Κυπριακό και στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, αλλά παράλληλα αναφέρθηκε και στους «λεγόμενους μετανάστες», τους οποίους μας στέλνει, όπως ανέφερε, η Τουρκία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σ'αυτά έρχεται να προστεθεί και η απειλή της αλλοίωσης της εθνικής φυσιογνωμίας των ελευθέρων περιοχών λόγω της προώθησης εκ μέρους της Τουρκίας μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων, λεγόμενων μεταναστών. Όλοι αυτοί οι "μετανάστες" δεν έρχονται εδώ μόνο για τα παχυλά επιδόματα, που απλόχερα τους προσφέρουμε.

»Έρχονται ή μάλλον αποστέλλονται, για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα, με ορατό κίνδυνο εκείνον που περιγράφεται στο βιβλίο της Εξόδου "...ήνικα αν ημίν συμβή πόλεμος, προστεθήσονται και ούτοι προς τους υπεναντίους», αναφέρει το επίμαχο απόσπασμα. 

Με άλλα λόγια, αν κηρυχθεί πόλεμος οι μετανάστες θα μετατραπούν σε εχθρικούς στρατιώτες!

ΑΚΕΛ: Κήρυγμα μισαλλοδοξίας

Τα παραπάνω λόγια προκάλεσαν σάλο και το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο για μισαλλοδοξία, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι έχει ευθύνη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και όσοι άλλοι σιωπούν στις αναφορές τους.

 

«Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε με την εγκύκλιό του να κηρύξει ξανά τη μισαλλοδοξία παρά την αγάπη, τη μικροψυχία παρά την αλληλεγγύη», αναφέρει το κόμμα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προκαλεί με τα λεγόμενά του. Θυμίζουμε σε όλους, και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, πως οι ακραίες και διχαστικές πολιτικές απόψεις συνιστούν ποινικό αδίκημα.

»Πέραν τούτου, οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αποτελούν προσβολή για την Εκκλησία, τις χριστιανικές αξίες και εν γένει για τον πολιτισμό μας», προσθέτει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

[ad-slot]

ΕΥΡΩΠΗ
Σύρια πρόσφυγας γέννησε μέσα σε βάρκα ανοικτά της Κύπρου
Νεαρή γυναίκα, πρόσφυγας από τη Συρία, γέννησε μέσα σε βάρκα η οποία έπλεε ακυβέρνητη στις βορειοδυτικές ακτές της Κύπρου και περισυνελέγη από την...
Σύρια πρόσφυγας γέννησε μέσα σε βάρκα ανοικτά της Κύπρου
ΕΥΡΩΠΗ
Ενοχλημένοι οι Τουρκοκύπριοι με δηλώσεις του αρχιεπισκόπου
Ενοχλημένη παρουσιάζεται η τουρκοκυπριακή πλευρά από τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου ότι δεν αποδέχεται την εκ περιτροπής προεδρία, γιατί...
Ενοχλημένοι οι Τουρκοκύπριοι με δηλώσεις του αρχιεπισκόπου
ΕΥΡΩΠΗ
Ικανοποιημένος ο Αναστασιάδης από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ
«Δεν είναι δυνατόν να πάρει η Κύπρος το βάρος της ευθύνης στους ώμους της για το προσφυγικό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου -το απόγευμα της Παρασκευής...
Ικανοποιημένος ο Αναστασιάδης από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ
ΕΥΡΩΠΗ
Αμετακίνητη η Κύπρος - διέξοδο ψάχνει η Ε.Ε.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια και να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Κύπρο, ενώ δεν...
Αμετακίνητη η Κύπρος - διέξοδο ψάχνει η Ε.Ε.
ΕΥΡΩΠΗ
«Πρώτα οι υποχρεώσεις σας»
«Σφήνα» στις διαβουλεύσεις για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες μπαίνουν το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ● Κοινή επιδίωξη του προέδρου Ν....
«Πρώτα οι υποχρεώσεις σας»